‘Yeğen çalışmıyor’ diyen yeğen de AKP’li belediyede çalışıyor

‘Yeğen çalışmıyor’ diyen yeğen de AKP’li belediyede çalışıyor
01.08.2019
A+
A-

‘Savcı Sayan yeğenini işe almadı’ açıklamasını yapan avukat yeğeni de Ağrı belediye çalışanı çıktı.

Gazeteci İsmail Saymaz, AKP’li Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın yeğenini belediyede işe aldığını yazdı. Savcı Sayan, haberi yalanladı. Olayın ortaya çıkmasının ardından İsmail Saymaz’ı arayarak, torpil olmadığını söyleyen avukatın da Savcı Sayan’ın yeğeni olduğu ve onun da belediyede çalıştığı ortaya çıktı. İsmail Saymaz ” Ağrı belediyesinin numarasını göndererek” cevap verdi. İsmail Saymaz, akraba atamalarına tepki göstererek, “Ağrı Belediyesi’nde Sayan’gillerden bir tek Seda Sayan çalışmıyor” dedi.

AKP’li ve CHP’li belediyelerde; liyakat dışı, akraba, eş ve dostu göreve getirme skandallarına her gün bir yenisi ekleniyor.

AKP’li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ’ın, yeğeni İbrahim Sayan’ı belediyede işe aldığı ortaya çıktı. Yetmedi. Yeğenini torpille işe alan AKP’li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın, “Torpil yok” açıklaması yaptırdığı diğer avukat yeğenini de belediyede işe aldığı ortaya çıktı.

SAYAN’DAN YANIT GELDİ

Gazeteci İsmail Saymaz, kişisel Twitter hesabından, AKP’li Sayan’ın, yeğenini belediyede işe aldığını ve özel kalem görevine getirdiğini ileri sürdü. Saymaz’ın ifadelerine yanıt AKP’li Başkan Sayan’dan geldi. Sayan, yeğeninin üniversite mezunu olduğunu, sıradan bir işçi olarak belediye çalıştığını iddia etti.

AKP’li Başkan Sayan, Saymaz’ın iddialarını ispatlaması gerektiğini belirterek, “senin gibi iftiracılarla işim olmaz” ifadelerini kullandı.

İSMAİL SAYMAZ’DAN CEVAP

İsmail Saymaz, Sayan’ın “ispatlamazsan şerefsizsin” ifadelerine yanıt verdi. Ağrı Belediyesi’ni arayarak özel kalemle görüşmek istediğini söyleyen gazeteci Saymaz, özel kalemin ismini sorduğunda “İbrahim Sayan” yanıtını aldığını belirtti.

‘YEĞENİ ÇALIŞMIYOR’ DİYEN YEĞENİ DE BELEDİYEDE İŞE ALINMIŞ

Olayın ortaya çıkmasının ardından İsmail Saymaz’ı arayarak, torpil olmadığını savunan kişinin de Savcı Sayan’ın yeğeni olduğu ortaya çıktı.

Saymaz, kendisini arayan Taylan Sayan’ın, belediyede hukuk işleri müdür vekili olduğunu açıkladı.

İsmail Saymaz, akraba atamalarına tepki göstererek, “Ağrı Belediyesi’nde Sayan’gillerden bir tek Seda Sayan çalışmıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.