Yasanın da, vetonun da adresi aynı…

Yasanın da, vetonun da adresi aynı…
05.12.2019
A+
A-

Cumhur İttifakı ortakları siyasi şaşkınlık içerisinde, senaryosu Saray’da yazılan  “Türkiye’de vatandaşları nasıl zehirleriz” oyununu büyük bir performansla oynadılar. Bu öyle bir oyundu ki; insan vicdanına ve aklına uymayan bir oyundu. Oyunun parçası olan bazı vekiller, oyun oynanmadan önce televizyonlardaki fragmanlarda, ‘eğer termik santrallere filtreler bir gün dahi geciktirilip takılsa, insanlık için bu cinayettir’ diye konuştular. Ve bu adamların bir bölümü anlı şanlı profesör ya da doktordu. Ancak aynı koca koca adamlar, Meclis’te yapılan oylamada, ‘termik santrallere filtreler ikibuçuk yıl sonra takılsın’ kanununa oy verdiler. Kanun teklifi, AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin tam kadro oyları ile kabul edildiğinde birbirlerine sarılıp sevinç çığlıkları attılar.

AK PARTİ VE MHP İÇİN PARA İNSANDAN ÖNEMLİ

Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan termik santrallerin bacaları, kuruluşlarından itibaren yöre vatandaşlarını zehirlemeye yıllarca devam etti. İşadamlarından oluşan lobilerin sesini duyan Cumhur İttifakı ve Saray, bu feryatları duymazdan geldi. Çünkü vatandaşın sağlığından çok, işadamlarının rantı ve para hırsı önemliydi. Vatandaşlar zehir solumuş, kanser olmuş, astım olmuş ya da verem olmuş kime neydi? Yandaş havuz medyası, filtresiz termik santral bacalarına güzellemeler düzdü. Hele hele CNNTÜRK Televizyonu canlı yayında; eğer termik santrallere filtre takılırsa işsizlik artacak, makineler çalışmayacak, metrolar çalışmayacak ve konutlar ışıksız kalacak gibi komik bir haber yaparak haberciliğe tüy dikti. Bu haber yıllarca iletişim fakültelerinde ders olarak okutulabilir.

VATANDAŞIN ‘KANSER OLUYORUZ’ FERYADINI DUYAN YOK

Vatandaşlar son çırpınışla feryatlarını bütün Türkiye’ye duyurdular:

‘’Termik santral bacalarından çıkan dumandan yaşayamaz, nefes alamaz hale geldik. Köylerimizde, kasabalarımızda gençler şehirlere kaçıyor. İçimizde kanser olmayan kimse kalmadı. Tarlalarımızı bacalardan çıkan küllerden dolayı ekip biçemiyoruz, bize bu eza ve cefayı neden çektiriyorsunuz? Duyan kim? Aileler termik santral bacalarından tüten dumanlar yüzünden genç kızlarımızı ve erkeklerimizi dışarıdan kimselerle evlendiremiyoruz. Vatandaşlar nezdinde lanetli köy ve kasabalar olduk’’ diyorlar.

YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DEĞİL, SARAY’DAN DÖNDÜ

Saray’da günlerce üzerinde çalışılan termik santrallere ikibuçuk yıl filtre takılmasının ertelenmesi kanunu, AK Parti ve MHP’li vekillerce güle oynaya kabul edildi. Bu kanunun öncesinde ve sonrasında Türkiye’de alışık olmadığımız kamuoyu baskısı oluştu, sosyal medya ayağa kalktı, tepkiler çığ gibi büyüdü. Daha sonra “VATANDAŞLARI NASIL ZEHİRLERİZ” adlı oyun, Saray tarafından bir daha sahneye konmamak üzere perdelerini indirdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk defa bir kanunu ‘VETO’ etti. Bu Türkiye için büyük bir gelişmedir. Nihayet geç de olsa vatandaşların sağlığının paradan önde geldiği anlaşıldı.

Bundan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.