YAŞ kararları açıklandı: 47 general ve amiral emekli edildi

YAŞ kararları açıklandı: 47 general ve amiral emekli edildi
01.08.2019
A+
A-

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. 14 general ve amiral bir üst rütbeye, 40 albay general ve amiralliğe yükseltilirken, 47 general ve amiral emekli edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) alınan kararları açıkladı. YAŞ’ta alınan kararlara göre 14 general ve amiral bir üst rütbeye, 40 albay general ve amiralliğe yükseltildi. Bir general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül’den itibaren, 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos itibarıyla emekliye sevk edildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki YAŞ toplantısı 1,5 saat sürdü. Toplantıda alınan karara göre halen 241 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2019 tarihi itibarıyla 233 düşecek.

Kararla, Kara Kuvvetleri Komutanlığından Tümgeneral İrfan Özsert korgeneralliğe terfi ettirildi. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz katıldı.

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.