Yargıdan Ensar Vakfı’na ikinci darbe!

Yargıdan Ensar Vakfı’na ikinci darbe!
06.02.2020
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelir gelmez sözleşmesini feshettiği kurumlardan biri olan Ensar Vakfı, mahkemeye yaptığı ikinci itirazdan da ret cevabı aldı. “Fesih iptali” başvurusunu istinafa taşıyan Ensar Vakfı’na üst mahkeme de oybirliğiyle “Hayır” dedi.

Perşembe 16:29 İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelir gelmez protokollerini feshettiği Ensar Vakfı’nın mahkemeye yaptığı itirazdan ikinci kez ret kararı çıktı. İstanbul 14. İdare Mahkemesi’nin reddettiği “fesih iptali” başvurusunu istinafa taşıyan Ensar Vakfı’nıın başvurusunu üst mahkeme de oybirliğiyle reddetti.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, çocuk istismarı iddiaları ile gündeme gelen ve son dönemde de Kızılay‘a bağış tartışmalarının odağında bulunan Ensar Vakfı hakkında mahkemeden yeni bir karar çıktı.  İBB ile bazı dernek ve vakıflar arasında önceki dönemde yapılan ve toplam maliyeti 357 milyon TL olan protokoller geçen ağustos ayında feshedilmişti. Bu kurumlar arasında bulunan Ensar Vakfı, fesih kararına karşı “yürütmenin durdurulması” için mahkemeye başvurmuştu.

MAHKEME FESİH İPTALİNİ DAHA ÖNCE DE REDDETMİŞTİ

İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Ensar Vakfı‘nın başvurusunu “feshedilen protokolün özel sözleşme niteliği” taşıdığına dikkat çekerek, “kamu hukuku alanına girmediği için”  21 Ekim 2019‘da görev yönünden oybirliğiyle reddetti.

Ensar Vakfı, alt mahkemenin kararını istinafa taşıdı. İBB ile imzalanan protokolün “idari sözleşme niteliğinde” olduğunu savunan Ensar Vakfı, davanın görüm ve çözümünün “idari yargının görev alanında” kaldığını iddia ederek, alt mahkeme kararının “istinaf yoluyla incelenerek kaldırılması ve öncelikli olarak yürütmesinin durdurulmasını” istedi.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdare Dairesi, istinaf dilekçesinde ileri sürülen hususları, dava konusu işlemin “yürütmesinin durdurulmasını gerektirecek nitelikte olmadığı” kanaatine vardı. Mahkeme, Ensar Vakfı’nın yürütmeyi durdurma isteminin reddedilmesine, istinaf istemi hakkındaki nihai kararın daha sonra verilmesine 29 Ocak 2020 tarihinde oybirliği ile karar verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.