“Yalıtımla doğalgazda 160 milyon metre küp tasarruf sağladı”

“Yalıtımla doğalgazda 160 milyon metre küp tasarruf sağladı”
06.12.2017
A+
A-

Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi, Dağ-Der Kültür Merkezinde Türkiye’de Enerji Verimliliği’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

ENVERDER Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Uysal’ın gerçekleştirdiği ‘Türkiyenin Enerji Verimliliği Yolculuğu’ konulu sunuma Dağ-Der üyesi 80’i aşkın köy derneklerinin başkanları katıldı. Toplantıda konuşan ENVERDER Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal, “Türkiye’yi enerjide dışa bağımlı bir ülke olmaktan kurtarmak niyeti tek başına yeterli değildir. Arkasında durabilecek bir irade gerekmektedir. 10 yıldır Enerji Verimliliği Derneği bu iradenin kamuoyunu oluşturmak için çalışıyor, maksadımız insanlara enerjiyi ve enerji yatırımlarını sevdirmek” dedi.

Dr. Uysal, enerji verimliliğinin sadece enerji tasarrufu demek olmadığının ve bu algının değişmesi gerektiğinin de altını çizdi. Yapıların enerji verimliliğiyle ilgili de konuşan Uysal, “Yalıtımsız ev şehri ısıtırken yalıtımlı ev evinizin içini ısıtır. Dış cephe yalıtımın daha da yaygınlaşması gerekli,Bursagaz’dan aldığımız bilgilendirmeler doğrultusunda Bursa şehrini ısınmak bu sürecin başladığı 2010 yılından bu yana gerilemiştir. Bu da yalıtımın hem kişisel, hem şehir hem de ülke ekonomisi için ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir” dedi.

Dağ-Der Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya da yaptığı konuşmada ülkemizin enerji sorununu her platformda çözüm arayan ENVERDER Başkanı ve Yönetim kuruluna teşekkür etti.

Sunumun ardından dernek başkanlarının sorularını cevaplayan Dr. Uysal, enerji sorununun birliktehareket ederek çözülebileceğini söyleyerek tüm dernekler ile birlikte çalışma sözü verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.