Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi, Nilüfer’de hizmete açılıyor

Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi, Nilüfer’de hizmete açılıyor
03.05.2018
A+
A-

Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi, 4 Mayıs 2018 Cuma günü (yarın) Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı’nın Nilüfer Belediyesi yanındaki İhsaniye Hizmet Binasında açılışı yapılarak hizmet vermeye başlayacak. Saat 15.30’da gerçekleştirilecek açılıştan sonra aday memurların yemin töreni de gerçekleştirilecek.

Bu konuda Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı’nda yapılan açıklama şöyle:

‘’Bursa ilinde motorlu taşıtlar vergisi de dahil olmak üzere tüm süreksiz vergi yükümlülük işlemlerine bakmak üzere 1972 yılında kurulan 2 Nolu Vergi Dairesi 1977 yılından bu yana Yeşil Vergi Dairesi Müdürlüğü adıyla faaliyet göstermekteydi.

Yeşil Vergi Dairesi Müdürlüğü hali hazırda bir yandan kayıtlı araçlara ilişkin Özel Tüketim Vergisi, Taşıt Alım Vergisi, Trafik Para Cezaları gibi vergi türleri ile diğer yandan da süreksiz yükümlülüklere ilişkin Harçlar, Ecrimisil, Veraset ve İntikal Vergisine dönük Amme alacaklarının işlemlerini yürütmekteydi.

01.05.2018 tarihinde faaliyete geçen Bursa Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Müdürlüğü Harçlar, Ecrimisil, Veraset ve İntikal Vergisine dönük Amme alacaklarının işlemlerini yürütecektir. Merkeze kayıtlı 552.068 Araca ilişkin Özel Tüketim Vergisi, Taşıt Alım Vergisi, Trafik Para Cezaları gibi vergi ve benzeri alacaklara ilişkin işlemler Yeşil Vergi Dairesi Müdürlüğü’nce yerine getirilmeye devam edilecektir.”

YORUMLAR

  1. Nermin Çelik dedi ki:

    Merhaba Telefonlarınız sürekli meşgul ulaşamıyorum..25 Temmuz 2014’ten sonra Gayrimenkul Alan ve satanların Ödedikleri Tapu harçları geri iadesi yapılıyor.. bu prosedür İçin gerekli Belgeleri öğrenmek istiyorum ve ne kadar süre içerisinde iadesi sağlanıyor ..