Vekil Özen’den Norveç’e yatırım daveti…

Vekil Özen’den Norveç’e yatırım daveti…
28.01.2019
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili Refik Özen, çeşitli temaslarda bulunmak üzere ülkemize gelen Norveç Parlamentosu Dışişleri ve Savunma Komisyonu Başkanı ve üyelerinden oluşan heyeti ağırladı.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır ile Norveç’in Ankara Büyükelçisi Vegard Ellefsen’in de katıldıkları ziyarette konuşan ve Norveç’in dost ve müttefik bir ülke olduğunu ifade eden Vekil Özen, “Norveç ile başta siyasi ve ekonomik olmak üzere ikili ilişkilerimizi her alanda geliştirmeyi, bölgesel meseleler karşısında yakın eşgüdüm ve işbirliği yapmayı arzu ediyoruz” dedi.

Konuşmasında Türkiye ile Norveç arasındaki ekonomik ilişkilere de değinen Vekil Özen, iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 1,5 milyar dolar düzeyinde olduğunu söyledi. Vekil Özen, “Türkiye yatırımlar için de güvenli bir ülkedir. Norveç’in Türkiye’ye güvenle yatırım yapmaya devam etmesini arzu ediyoruz. Bu arada Norveç’ten ülkemize yılda 150 bin kişi civarında turist gelmektedir ve bu sayı her yıl artmaktadır. Biz bilhassa sağlık turizmi konusunda daha yakın işbirliği içinde olmayı istiyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili Refik Özen, Norveç’te yaşayan yaklaşık 20 bin kişilik Türk toplumunun iki ülke arasında önemli bir köprü olarak görüldüğünü de sözlerine ekledi.

Norveç Parlamentosu Dışişleri ve Savunma Komisyonu Başkanı Anniken Huitfeldt de Türkiye’de bulunmaktan çok mutlu olduklarını belirtirken, “Çok verimli görüşmeler yapıyoruz. Her anlamda daha yakın işbirliği içinde olacağımıza gönülden inanıyorum” dedi.

Norveç Parlamentosu Dışişleri ve Savunma Komisyonu üyelerinden oluşan heyetin AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili Refik Özen’i ziyareti karşılıklı görüşmelerle tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.