Vekil Gözgeç’ten Bursa’da kadın kooperatiflerine destek…

Vekil Gözgeç’ten Bursa’da kadın kooperatiflerine destek…
15.06.2019
A+
A-

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Av. Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Kooperatiflerini Güçlendirme Çalıştayına katıldı.

Kadın Kooperatiflerinin güçlendirilmesi, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Bursa Kent Konseyi Erguvan Salon’da düzenlenen çalıştaya; Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erkut Öneş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ve İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül’ün yanı sıra çok kadın kooperatifleri temsilcisi katıldı.

“Kadınların girişimciliklerini artırmayı hedefliyoruz”

Çalıştayda bir konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta var olmasını, her düzeyde karar alma mekanizmalarına katılarak girişimciliklerini arttırmalarını hedeflediklerini söyledi.

TBMM’de bu konuda yaptığı çalışmalara da değinen Vekil Gözgeç, “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuzda, başkanlığını yaptığım, kırsal alanda kadının güçlendirilmesi ile ilgili bir komisyon kurmuştuk. Çok kapsamlı komisyon çalışmaları gerçekleştirdik ve bu çalışmaları yürütürken birçok kurumun bu konuya önemli destekler verdiğini gördük. Yaptığımız çalışmaların neticelerini almaya başladık ve kurumlar arası koordinasyon başladı” dedi.

“Önemli olan işbirliğini sağlamak”

Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini kadınların oluşturduğuna işaret eden Vekil Gözgeç, kadınların ekonomiye katılmamasının düşünülemez olduğunu söyledi. Vekil Gözgeç, “Ekonomiye katılmanın, sosyal alanda aktif olmanın, bilgi alışverişinin en önemli örgütlenme metotlarından biri de kooperatifleşmedir. Bu anlamda kadın kooperatifleri kurulurken ve kurulduktan sonra sürdürülebilirliğinin devamı için eğitim çalışmaları verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda üniversitelerimizin, belediyelerimizin kırsal hizmetler daire başkanlıklarının önemli çalışmaları var. Yaptığımız saha çalışmalarındaki başarılı örneklerde şunu gördük; ne zaman ki kamu, sivil toplum ve yerel yönetimler iş birliği yaparsa, ortaya güzel sonuçlar çıkıyor. Önemli olan bu işbirliğini sağlamış olmak” diye konuştu.

Yapılan çalıştayda kadın kooperatifçilerin söz sahibi olmasının önemli olduğunu belirten Vekil Gözgeç, bu çalışmanın Türkiye’ye örnek olmasını istediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.