Vekil Gözgeç, Malili öğrencileri Meclis’te ağırladı…

Vekil Gözgeç, Malili öğrencileri Meclis’te ağırladı…
08.10.2019
A+
A-

TBMM Türkiye-Mali Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Av. Emine Yavuz Gözgeç, Türkiye’de eğitim gören Mali’li Öğrenciler Derneği Başkanı Sidi Boubacar Diané ve Yönetim Kurulu Üyeleri Amadou Togola, Alou Dembele, Sory Sissoko, Ahmed Zouber Cissé, Mahamadou Keita ve Mohamed Diallo’yu TBMM’de ağırladı.

Türkiye’de eğitim gören Mali’li öğrencileri misafir etmekten memnuniyet duyduklarını söyleyen Gözgeç, “Türkiye’de 600’e yakın Mali vatandaşı öğrencimiz bulunmakta. Türkiye ile Mali arasında kardeşliğe ve sevgiye dayalı güzel bir köprü kurulması en önemli amacımız. Bu vesileyle, önümüzdeki aylarda; Asırlarca ilim ve kültür merkezi olmuş İslam şehri Timbuktu´nun Kardeş şehri Bursa´da öğrenimine devam eden Mali’li öğrencilerimiz ile bir araya geleceğiz” dedi.

Öğrenci heyetiyle beraber 15 Temmuz Darbe girişiminde Meclis’te bombalanan alanları inceleyen Gözgeç, FETÖ Terör Örgütü’nün seçilmiş hükümete karşı darbe girişiminde bulunduğunu anımsattı. FETÖ Terör Örgütü’nün bulunduğu ülkelerde de büyük tehlike oluşturduğunu ifade eden Gözgeç, tüm ülkelerin teröre karşı birlikte mücadele etmesinin önemine değindi.

Mali’li Öğrenciler Derneği Başkanı Sidi Boubacar Diané, Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, “İki ülke arasında iş birliği çok iyi gitmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı takdir ediyoruz ve onunla gurur duyuyoruz. Kendisi ülkemize yardım elini uzattı. Sağlık, eğitim ve daha bir çok alanda; iki ülke çok sayıda projeyi hayata geçirdi. Hem iki devlet arasında hem de sivil toplum kuruluşları arasındaki bağ giderek güçlenmektedir. Bizleri en güzel şekilde ağırladığınız için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum ” ifadelerini kullandı.

Mali’li Öğrenciler Derneği Başkanı Sidi Boubacar Diané konuşmasının devamında, “ Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmasını öğrenci arkadaşlarımız ile paylaştık. Sayın Cumhurbaşkanı Müslümanların dertleriyle dertlenmiş; gençleri, çocukları ve mazlumları unutmamış ve dünya çapında bu güzel duruşu ile tanınan bir kişi olmuş. Kendisiyle ve ülkesinde eğitim görmekten gurur ve onur duyuyoruz” dedi.

Gözgeç, görüşmede gerçekleştirdiği konuşmasında, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi biz yeni dünya düzeni kurulurken Afrika ile birlikte yürümek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelerek iki ülke arasındaki sevgi dostluk köprüsünü daha da güçlendireceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.