VakıfBank’tan Bursa Zirvesi

VakıfBank’tan Bursa Zirvesi
21.03.2019
A+
A-

VakıfBank’ın Bursa ve bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Bursa Zirvesi’nde konuşan VakıfBank’ın Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, bölgeye 8 milyar TL destek sağlandığını ve ihracat gücüyle Türkiye ekonomisinin en önemli kentlerinden Bursa’nın yanındaki güç olmaya devam edeceklerini belirtti.

Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası vizyonuyla çalışmalarını sürdüren VakıfBank, düzenlediği ‘Anadolu Zirveleri’nin yedincisini Bursa’da düzenledi. Komşu Balıkesir ilinden de konukların katıldığı VakıfBank Bursa Zirvesi kapsamında VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu ve bankanın diğer üst düzey yöneticileri; Bursa Valisi Yakup Canpolat ve Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret etti. Ziyaretler kapsamında, Bursa ve bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla karşılıklı görüşmeler gerçekleştirildi.

VakıfBank Bursa Zirvesi’nde konuşan VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, vakıf kültürünü köklerinde taşıyan VakıfBank ile dört bir yanı vakıf eserleriyle dolu Bursa’nın ezelden ebede birlikte olduğuna dikkat çekti.

Bursa ayakta durmanın sembolü

Bursa’nın aynı zamanda ülke olarak geride bıraktığımız zor günlere rağmen dimdik ayakta durmanın sembolü olduğunu belirten Özcan, “Yedi kıtaya yayılan ihracat gücüyle dış ticaret fazlası veren, ürün çeşitliliği ve özellikle de sanayideki gücüyle kendi kendine yeten Bursa, ülkemizin göz bebeğidir. 2018’de Türkiye’nin toplam ihracatı yaklaşık 168 milyar dolar olarak gerçekleşirken Bursa, 11 milyar dolarlık ihracatıyla sıralamada ikinci sırada yer almıştır. Başta otomotiv olmak üzere sıkıntı yaşayan sektörlerimizi de göz önünde bulundurursak bu ihracat büyüklüğünün anlamını daha iyi görebiliriz. Nakdi ve gayri nakdi kredilerimizin yanısıra reel ekonominin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi ürünlerimizle, bölgeye olan desteğimizi sürdürüyoruz ” ifadelerini kullandı.

Bursa ve Balıkesir’e 8 milyar TL destek

VakıfBank olarak Marmara Bölge Müdürlüğü’ne bağlı bulunan Bursa ve Balıkesir’de biri ticari, bir de özel bankacılık şubesi olmak üzere 42 şube ve yaklaşık 600 çalışanla hizmet verdiklerini belirten Özcan, ayrıca şu bilgileri verdi; “Bugün itibarıyla Bursa ve Balıkesir illerimize nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığıyla verdiğimiz destek 8 milyar TL’yi aşmıştır. Buna karşılık yine bu iki ilimizden topladığımız mevduat büyüklüğü 6 milyar TL’ye yaklaşmıştır. Bu da gösteriyor ki VakıfBank olarak bu güzel şehirlerimizden topladığımız mevduatın çok üzerinde bir kredi kullandırımı gerçekleştiriyoruz. Bankamız ve bağlı ortaklıklarımızla Bursa ve Balıkesir’in yanındaki güç olmaya devam ediyoruz.”

Ekonomide istikrar sürüyor

VakıfBank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu ise ekonomide istikrarın sürdüğünü belirtti. Kavcıoğlu, “Dengelenme, değişim ve disiplin ana başlıklarından oluşan ve piyasalarca da olumlu karşılanan Yeni Ekonomi Programın olumlu sonuçları görülmeye başlandı. Ekonomimiz kontrol altında ve ekonomiye cemre düşmüştür. Bugün itibarıyla en kötüyü geride bıraktık. Enflasyon ve cari açıkta anlamlı ve pozitif hareketler görülmeye başlandı. Yabancı yatırımcı da Türkiye’ye güvendiği için yatırımlarına devam ediyor. İşsizlik konusunda adımlar atılıyor. Biz de ülkemize güvenmeli yatırımlara devam etmeliyiz” dedi.

VakıfBank hakkında

Vakıf kaynaklarını ekonomik kalkınmanın gereksinimleri doğrultusunda en verimli şekilde değerlendirmek amacıyla 1954 yılında kurulan VakıfBank, bugün 81 ilde 947 şube ve 16 binin üzerinde çalışanıyla hizmet vermektedir. VakıfBank, vakıf kültüründen aldığı güçle, kendisine emanet edilen varlık ve değerleri etkin ve verimli şekilde yöneterek çağdaş bankacılık yöntemleri ve uygulamalarıyla Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaktadır. Temel bankacılık ürün ve hizmetlerine ek olarak yatırım bankacılığı ve sermaye piyasası faaliyetlerinde de bulunan VakıfBank, iç ve dış ticaretin finansmanında öncü bir rol üstlenmektedir. Türkiye’nin gelişiminde ve milletin refah düzeyinin artırılmasında büyük önem taşıyan mega projelere de finansman desteği sağlamaktadır. Türkiye dışında ABD New York ve Irak Erbil şubelerine ek olarak Bahreyn’de kıyı bankacılığı şubesi olan VakıfBank’ın ayrıca Avusturya’da VakıfBank International AG adında iştirak bankası bulunmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.