Uysal: Melih Gökçek’in partimize hukuksuz müdahaleleri olmuştur

27.12.2018
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve heyetini makamında kabul etti.

Yavaş: “Genel Başkandan eğer aday çıkartmayacaklarsa destek talep etmeye geldim”

Kabulde konuşan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, “Belediye başkanlığı adaylığım açıklandıktan sonra Millet İttifakının birlikte çalıştığı bütün siyasi parti genel başkanları ve genel merkezlerini ziyaret ediyorum.

Buraya geldiğimizde İyi Parti ve CHP’nin hem resmi hem ortak adayı olarak ilan edilmişim. Nezaket ziyaretinin yanı sıra Sayın Genel Başkandan eğer aday çıkartmayacaklarsa destek talep etmeye geldim. Kendisiyle eski zamanlardan da dostluğumuz var. Kendi kurullarında görüştükten sonra eğer bir destek açıklaması yaparlarsa memnun olurum” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Türkiye’nin içine sıkıştığı iki kutuplu bir siyasi rekabet var”

“Sayın Başkan ve heyetine ziyaretinden dolayı teşekkür ederim. Türkiye’nin çok uzun süredir sıkıştığı iki kutuplu bir siyasi rekabet var maalesef. Gerçek gündemini konuşmak yerine temel değerler üzerinde kutuplaşan bir Türkiye. Hem Ankara’nın yerel öncelikleri hem de yerel seçimlerin özellikle 16 Nisan Referandumu, 24 Haziran seçimleri ve bugün 31 Mart itibariyle iç içe geçmiş siyasal süreçler olduğunu da göz ardı edemeyiz.

“Ankara’da tüm vatandaşlara eşit hizmet verebilecek bir büyükşehir belediyesi elbette bizlerin de özlemi”

Biz temel önceliğimiz Türkiye’nin hepimizin ekmeğimiz aşımız dediğimiz başta demokratik hukuki nizam olmak üzere ama Ankara’nın da bir meskûn insanı olarak, yaşayan insanları olarak Ankara’da tüm vatandaşlara eşit hizmet verebilecek bir büyükşehir belediyesi elbette bizlerin de özlemi.

Uysal: “Mevcut Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Melih Gökçek’in, partimize hukuksuz, ahlaksız, kanunsuz müdahaleleri olmuştur”

Bir parantez açarak şunu da ifade edeyim:

Var olan büyükşehir belediyesinin, Melih Gökçek’in, son 5-6 yıllık zaman dilimi içerisinde birçok hukuksuzluklarına da parti olarak muhatap olduk. Siyasi tutumlarını siyasi nezaketsizliklerini, hukuksuzluklarını, mahkemelerden kararlar alınmış olmasına rağmen uzun süredir kendileri dışındaki siyasi partilere hayat hakkı bırakmamak adına ellerindeki imkanlarla beraber bu imkanları ahlaksızca, kanunsuzca kullanarak partimize de bu manada hukuksuz müdahaleleri olmuştur. Bu süreç hakkında sayın başkan fazlasıyla meselelere vakıf.

Biz bunu da aşan bir şekilde milyonlarca vatandaşımızın Ankara’da uzun yıllardır bir kişinin tasarrufu altında, keyfi uygulamalarıyla beraber caydıran, dışlayan siyasi üslup anlayışlarına şahit olduk. Hepimizi kucaklayacak bir üslup arıyor vatandaşımız.

Sayın başkanın hem şahsi hukukumuz hem siyasi hukuklarımızın itibariyle seciyesi, geçmişi, emeği ve bugün ortaya koyduğu iddiayla beraber siyasi mücadelesi ortadadır.

Seçimler için önümüzde hatırı sayılır bir zaman dilimi var. Değişen siyasi iklim içerisinde salt Türkiye’de siyasal mücadele, partilerin mücadelesi olmaktan belirli ölçüde çıktı. Ortak paydaları daha fazla aradığımız, daha fazlasıyla aramamız gereken siyasi bir iklim var. Bütün bunlara da kayıtsız değiliz.

Elbette partimizin de bizlerin hem Türkiye önceliği hem Ankara’nın öncelikleri, bütün bunları ortak bir paydada buluşturmak adına önümüzdeki süreç içerisinde çeşitli değerlendirmeleri yapacağız. Sayın Mansur Yavaş başkana önümüzdeki süreçte hasbi duygularla başarılar diliyorum.

Bu verdiği mücadele sadece bazen kazanıp kaybetmek meselesi değildir. Kendisinin geçmişte gasp edilmiş bir hakkı olduğu ortadadır. Bunun açık yüreklilikle altını çizmek isterim.

İnşallah önümüzdeki süreç Türkiye’nin yeniden derin bir nefese almasını ama özelde Ankara’nın üstünden bir vesayet gölgesinin – geçmiş belediye başkanının görevden alınmasıyla beraber bir nebze gönüllere su serpti ama – siyasi iradenin milletimizin demokratik iradesiyle beraber bu sürecin daha da perçinlenmesini temenni ediyoruz. Kendilerine tekrar başarılar diliyorum.”

DP Genel Başkanı Uysal, ‘’Bu açıklamadan Sayın Mansur Yavaş’ı desteklediğinizi söyleyebilir miyiz?’’ sorusuna, ‘’Sen etten önce kazanı düşünüyorsun. Elbette az önce çerçevesini çizdiğimiz anlayış içerisinde farklı farklı ortak paydalar arıyoruz ama keyfi, şahsi öncelikle değil partimizin kurullarında değerlendirerek değerlendirmelerimizi karara bağlarız’’ cevabını verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.