Uysal: ‘Atatürk, asgari değil azami müşterekimizdir’

Uysal: ‘Atatürk, asgari değil azami müşterekimizdir’
10.11.2018
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Atatürk’ün vefatının 80. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Müteessiriz!” 

“Ülkemizin, iki yüzyıllık demokrasi gayretlerini ve tecrübelerini cumhuriyet ile taçlandıran, iktidarı şekilsiz ve şartsız millete teslim eden,  vefatından 80 sene sonra da bu Aziz Millet’e liderlik etmeye devam eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ilahi rahmetin kucağına tevdi edişimizin yıldönümü; müteessiriz!

Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “Kırk asırlık yolu bir hızda alan Türk” olarak nitelediği Atatürk, yaşadığı dönemin önüne geçen görüsü, azmi, kararlılığı ve vatana duyduğu aşk ile birçok milletin bir asırda yapabileceklerini, maalesef kısa denebilecek ve savaşlarla geçmiş ömrüne sığdırarak tarihin takdir ettiği bir lider olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk, siyasal saiklerle, politik mülahazalarla değil, çağın şartları ile, fedakarlığı ve üstün kabiliyeti, askeri dehası ve vatan, millet aşkı ile değerlendirilmesi gereken abide bir şahsiyettir.

Bugün bir taraftan şahsi çıkarları doğrultusunda “karşıt” ilan eden, bir taraftan da murisi olduğunu iddia edip ismi üzerinden nema bekleyenler, Atatürk’ü ve fikirlerini kavramaktan uzaklardır.

Güncel tartışmalar içinde, ismine sarılıp gerçek miraslarını ihtiyaç olduğunda kucaklayanlarla, iktidarın pervasızlığı ve verdiği cesaretle eleştiri sınırı zorlayanlar aynı mesabededir.

Atatürk, daha önce de birçok kez ifade ettiğimiz gibi asgari değil azami müşterekimiz, milli liderimiz ve ebedi başkomutanımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 80. senesinde, kurucu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun sevk ve idaresinde millet için ve vatan için mücadele etmiş, Türk demokrasisi için hayatını vakfetmiş, devletin bekası ve milletin birliği için canını feda etmiş kahramanlarımızı ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, “mevcudiyetimizin ve istikbalimizin yegane temeli” olan istiklalin, cumhuriyetin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin muhafazası için söz veriyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.