URTEB’te Ahmet Özenalp güven tazeledi

URTEB’te Ahmet Özenalp güven tazeledi
20.02.2020
A+
A-

URTEB 17.Olağan Genel Kurulu BTSO’da gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Ahmet Özenalp’in güven tazelediği genel kurula, iş insanları, sivil toplum örgütleri, sanayi odası başkanları, akademisyenler ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

12 Mart 2002’de faaliyetlerine başlayan, dünyada rekabet alanında kurulan ilk ve tek birlik olan URTEB (Uluslararası rekabet ve teknoloji birliği)’in 17. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. URTEB üyelerinin oybirliği ile yeni yönetim belirlenirken, mevcut Başkan Ahmet Özenalp yeniden başkan seçildi.

BTSO (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası) Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen Genel Kurul, mevcut Başkan Ahmet Özenalp’in açış konuşmasıyla başladı. Birliğin, bakanlar kurulu kararı ile kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olduğuna vurgu yapan Özenalp,“URTEB’in temel amacı bireylerin ve toplulukların rekabet gücünü arttırmak, toplumu rekabet alanında aydınlatmak ve adil rekabet kültürünün her alanda yayılmasını sağlamaktır” dedi.

“Haksız rekabet ortamı”

“Piyasadaki birçok işletme para kazanmak uğruna rakiplerinin önüne geçmek için hukuka uygun olmayan, haksız rekabet içeren uygulamalara baş vuruyor, hatta bunu ihtiyat haline getirmiş” ifadelerini kullanan Özenalp,“iş şartlarına uygun rekabet etmenin bir mecburiyet olduğu unutulmamalıdır” dedi.

Rekabet ihlallerinin değişik örneklerine organize sanayi bölgelerinde rastlanıldığına dikkat çeken Özenalp, “organize sanayi bölgelerinin   birçoğunda hala işletme ruhsatı olmayan tesisler olduğunu biliyoruz. Ama işletme ruhsatı var olan gibi üretiyor, satıyor. Yangın yeterlilik belgesi yok, inşaat ruhsatı yok, yapı yapıyor. İşletmesine getirmiş Suriyeli, Hintli çalıştırıyor. Bunların hepsinde haksız rekabet var. Kiminde kömür yakmak serbest kiminde yasak. Kimi iyi arıtma yapmadan atıklarını hala derelerimize deşarj ediyor. Bu örnekleri onlarca çoğaltabiliriz” şeklinde konuştu.

Türkiye 141 ülke arasında…

Dünya ile rekabet edebilmenin şartının değişim hızına ayak uydurmakta olduğunu kaydeden, Özenalp sözlerine şöyle devam etti, “URTEB olarak işte bu değişimin ve beraberinde gelen rekabet rüzgârının etkilerini, önemini anlatmak için çalışıyoruz. 2019 yılında açıklanan Global Rekabet Endeksi sonuçlarında Türkiye 141 ülke arasında 61’inci sırada bulunuyor. İşte amacımız bu sıranın içinde ülkemizi hak ettiği yere taşıyabilmektir. URTEB’in kuruluş itibariyle misyonu da bunu öngörüyor.”

“Odak noktamız gençler”

URTEB’in çalışmalarının merkezinde gençlerin olduğunu kaydeden Özenalp, başlattığımız Rekabet Merkezi Projesi ile birlikte; gençliğin bilimi ve teknolojiyi kendine rehber edinerek, ülkemizin hem bugününü hem de yarınlarını daha müreffeh hale getirmesinin yolunu açıyoruz. Bunun için de onlara yürüttüğümüz proje kapsamında ihtiyaç duyabilecekleri birçok desteği sağlamaktayız” dedi.

Özenalp güven tazeledi

Gündem yoklamalarının ardından yapılan seçimde oy birliği ile Ahmet Özenalp bir kez daha başkan seçildi. Özenalp’in başkanlığındaki yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı; İhsan İpeker (İpeker Tekstil), Av. Handan Özcebe, Özgür Şahin (Şahince Otomotiv), Av. Alp Kesercioğlu, Enes Uçak ve Aydan Biltekin Gökdağ (Orhan Holding).

Öğrencilerden teşekkür

Ardından URTEB faaliyetlerinden yararlanan, yurt içi ve dışı staj yapma hakkını elde eden öğrenciler Başkan Özenalp ve ekibine teşekkür etti. Öğrencilerin konuşmalarının ardından URTEB Rekabet Merkezi Koordinatörü Enes Uçak Özenalp’a plaket takdim etti.

Zorlu; “gençler mutlaka okuyun”

Zorlu Grubu Eş Başkanı Zeki Zorlu seçimlerin ardından söz aldı. 68 yıllık iş deneyimlerini aktaran Zorlu, Türkiye’nin gelişmesinde en büyük eşiğin eğitim olduğunu vurguladı. Zorlu: “Bizim kuşağımızda eğitim fırsatları zayıftı. Eksiklerimizi çok çalışarak kapatmaya çalıştık. Hala da çalışıyoruz. Teknolojiyi yakalayabilmemiz için gençlerimizin çok iyi eğitim alması gerekiyor. Millet gezegenlere gidebiliyorsa biz neden gidemeyelim? Sanayisi, teknolojisi olmayan bir ülke köhnedir. Topraklarımızı kıyamete kadar korumak zorundayız” dedi.

Yoğun katılım

URTEB 17. Olağan Genel Kurulu’na ilgi de çok fazlaydı. Genel kurula, Zorlu Grubu Eş Başkanı Zeki Zorlu, Sinta Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü İlker Oral, Sun Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sühendam Urbay, İpeker Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İhsan İpeker, MASTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fikri Ünal, Taşdelen Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taşdelen, Bosen Enerji Genel Müdürü Şahin Cengiz, Korteks Genel Müdürü Barış Mert, Emekli Gümrükler Başmüdürü Mehmet Kut, Prof. Dr Ali Ceylan, URTEB kurucularından Tuğrul Karasarlıoğlu, Nurullah Altınsoy, Işık Uğurtuğ, BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, BOSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mefküre Zümbülova, TSE Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman, Bursa Çimento Genel Müdür Yardımcısı Ferruh Şentepe, SİAD yöneticileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

(rekabet.net)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.