URTEB, öğrencileri yurtdışına staja gönderiyor

URTEB, öğrencileri yurtdışına staja gönderiyor
11.11.2019
A+
A-

URTEB Rekabet Merkezi, bünyesinde etkin olarak görev alan, eğitim ve programlara katılan gönüllü öğrencileri, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde anlaşmalı olduğu kurumlara stajyer olarak gönderiyor.

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB), 2019 Şubat ayında Bursa Uludağ Üniversitesi’nde açtığı Rekabet Merkezi ile birlikte çalışma rotasını üniversite öğrencilerine çevirdi. Merkez aracılığıyla üniversite-sanayi işbirliğini geliştirebilecek çeşitli alan eğitimlerinden, girişimciliğe kadar pek çok etkinlik ve program gerçekleştiriliyor.

Kısa bir süre önce programlara dahil edilen AB Projeleri ve Erasmus+ çalışmaları da sonuç vermeye başladı.

Rekabet Merkezi, bünyesinde etkin olarak görev alan, eğitim ve programlara katılan gönüllü öğrencileri, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde anlaşmalı olduğu kurumlara stajyer olarak gönderiyor. İlk kez yurtdışı deneyimi yaşayacak öğrencilerin konaklama, yol ve diğer birçok ihtiyacı da URTEB tarafından karşılanıyor.

Yurtdışı staj programı kapsamında Rekabet Merkezi gönüllüsü iki öğrenci, kasım ayında Avusturya’nın Linz kentinde staj faaliyetlerine başladı. Sivil toplum eğitimleri, AB-Türkiye ilişkileri, özel sektörde istihdam gibi programlarla eğitim almaya başlayan öğrenciler, bunun yanı sıra dünyanın farklı yerlerinden gelen öğrenciler ile eğlenceli aktivitelere katılıyor. Farklı kültürlerle etkileşim sağlayan öğrenciler, aynı zamanda Türkiye’nin kültürel zenginliklerini de diğer ülkelerden gelen gönüllülere tanıtıyor. Gençler ayrıca, bu etkileşim sayesinde kendilerini yabancı dil konusunda geliştirme imkânına da sahip oluyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.