Ünlü çiftçi Nihat Babaözü, çiftçiler gününde isyan etti

Ünlü çiftçi Nihat Babaözü, çiftçiler gününde isyan etti
15.05.2020
A+
A-

Geçtiğimiz yıl düzenlenen ESAM Şeker Zirvesinde yaptığı konuşma ile Türk çiftçisinin sesi olan Nihat Babaözü, 14 Mayıs Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada Türk çiftçisini cahiliye Araplarına benzetti.

Sosyal medyada yayınladığı kısa video ile Türk çiftçisinin durumunu anlatan Nihat Babaözü, tarım kooperatifleri başkanlarının çok yüksek maaşlar aldığını da söyledi.

İşte Nihat Babaözü’nün yayınladığı o video:

TÜRKİYE TANIDI

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin Ankara’da düzenlediği Şeker Zirvesi’nde yaptığı konuşma ile bir anda ülke gündemine gelen şeker pancarı çiftçisi Nihat Babaözü, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki göstermesiyle adını duyurmuştu.

ESAM’ın düzenlediği Şeker Zirvesi’ndeki haykırışı ile şeker pancarı üreticisinin sesi olan çiftçi Nihat Babaözü, “Ne yapmamız lazım, yorganımızı yıkayıp kullanmamız lazım. Buradaki olay bu değil. Köylerde çalışmayan adamlar var. İşe yaramaz adamlar var. Boş vaatlerde bulunur. Ondan sonra kadının altınını alır gider. Ondan sonra eve dönüp gelir ‘hanım beni kandırdılar’ der. Şu an durum tam olarak bu” sözleriyle uygulamayı eleştirmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.