Ünal: Mudanya’da talebi aldık ve göreve hazırız

Ünal: Mudanya’da talebi aldık ve göreve hazırız
18.03.2019
A+
A-

Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal Mudanya halkının hamaset, kavgacı ve baskıcı belediye yönetimine değil hizmet odaklı belediye yönetimine ihtiyacı olduğunu söyleyerek ”Değişim ve yenilenmeye ihtiyacı var ve sahada yaptığımız çalışmalarda görüyoruz Mudanya halkı değişim istiyor, kararını verdi. 13 gün sonra inşallah bu süreci ivedilikle başlatacağız” dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal, Mudanya halkı için hazırladığı yeni dönem projelerini  basın mensuplarına tanıttı. Mudanya BURFAŞ Sosyal Tesisleri’nde  sabah saatlerinde düzenlediği  tanıtım toplantısında Bursa ve Mudanya basınıyla bir araya gelen  Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal, ilk olarak 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nün önemine değindi.

Ünal, Bugün Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıl dönümü. Bu ülke için canını feda etmiş tüm şehitlerimizden Allah razı olsun. Biliyorsunuz Çanakkale şehitleri denince ilk akla gelenlerden biri de genç tıbbiyelilerin gözlerini kırpmadan ölüme gidişleridir. Ben de bir tıbbiyeliyim“ dedikten sonra da konuşmasını Mudanya’daki değişim talebine getirdi.

“Biz Mudanya çocuğuyuz, Mudanya aşığıyız. Bu kentte yaşıyoruz. Bu kente yapılanları ve yapılmayanları görüyoruz. 5 yıl önce seçilip de Mudanya halkına verdiği sözlerin hiç birini yerine getirmeyen, toplumun tüm kesimleriyle kavgalı hem bir belediye başkanı hem de baskıcı bir belediye yönetimi yüzünden Mudanya’da hakim olan huzur ortamının her geçen gün kaybolmakta olduğunu gördük, belediye ile ters düşen  esnafın dükkanlarının yıkıldığını, cezalar geldiğini, esnaf odası başkanının evinin  mühürlendiğini, mahkeme kapılarında vatandaşın süründürüldüğü sürecini hep birlikte yaşadık. İyi ki demokrasi var, iyi ki seçim var. 31 Mart’ta tüm bu sıkıntılı süreçleri hep birlikte sonlandıracağız”.

ÇOK CİDDİ BİR REHABİLİTASYON PROGRAMINA İHTİYACI VAR

Mudanya’da mevcut belediye başkanı ve yönetiminin baskıcı, kavgacı tutumundan dolayı hizmet üretemediğinin de altını çizen Dr. Ünal, ”Büyükşehir Belediye Başkanı ile merkezi hükümeti yok sayarak kendi sırca köşkünde oturarak sorunlar çözülemez. Biz göreve geldiğimizde hem büyükşehir belediye başkanlığımızın hem de hükümetimizin gücüyle Mudanya‘yı ve Mudanya halkını gerçek hizmet odaklı belediye yönetimi ile buluşturacağız. Mudanya artık değişim ve yenilenme istiyor. Mudanya’nın en az bir 5 yıllık süre zarfında çok ciddi bir rehabilitasyon programına ihtiyacı var.  Kararını verdi. Biz bu isteği görüyoruz. Bu talebin doğrultusunda çalışıyoruz” diye konuştu.

SEÇİMLER İÇİN DEĞİL DEĞİŞİM VE HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal bir gazetecinin “ anketlerde nasıl bir sonuç çıkıyor ?”sorusuna” Gayet iyi. Sonuçlar tam beklediğimiz gibi değişim talebiyle örtüşüyor. Mudanya halkı kararını verdi” cevabını verirken, bir başka gazetecinin “Seçimleri kazanacak mısınız?” sorusuna da “ Evet, yüzde yüz kazanacağız. Çünkü bizim bu kente yönelik borcumuz, ideallerimiz, hayallerimiz var. Ve biz bu çalışmaları sadece seçimleri kazanmak amacıyla yapmıyoruz, vatandaşımızın yaşam kalitesini yükselten bir şehirde daha rahat ve huzurlu, mutlu yaşaması için çalışıyoruz“ dedi.

Ünal konuşmasını şöyle sürdürdü:

”31 Mart’ta tam 13 gün kaldı. Mudanya halkı kararını verdi, değişim ve yenilenme istiyor. Bize bu fırsatı verdiği için de Rabbime ne kadar teşekkür etsek az. Mudanya gerçek belediye yönetimi ile tanışacak ve göreceksiniz, kısa sürede değişim kendini bu kentte hissettirecek. Mudanya ayrıcalıklı yaşamın bir adresi olacak. Ekibimiz, projelerimiz ve kaynağımız hepsi hazır. Biz güçlü bir ekiple yola çıktık.  Projelerimiz de özenle ve ciddiyetle uzun soluklu olarak hazırlanmış, uçuk kaçık olmayan, ayağı yere basan gerçekçi ve tüm vatandaşlarımızı kapsayan, kucaklayan, birleştiren projeler.”

Ünal’ın basın toplantısına,  basın mensuplarının yanısıra, eşi Nazlıgül Ünal ile MHP İlçe Başkanı Selçuk Yılmaz katılırken, AK Parti ilçe Başkanı İnci Söğütlü Çanakkale Şehitlerini Anma Resmi Programı’na katıldığı için  hazır bulunamadı.

Toplantı, Başkan Adayı Ünal’ın yeni dönem projelerini sunumuyla sona erdi.

Başkan Ünal’ın sunumunda anlattığı projelerden bazıları ayrıntılarıyla şunlar:

MUDANYA SAHİL PARK VE KONSER ALANI

Sahil Park ve Konser Alanı projesiyle Mudanyalılar tam anlamıyla denizle buluşacak. Dolgu alanı, Mudanya’nın yeni eğlence merkezi Bursa’nın yeni çekim merkezi olacak. Projemizin en büyük özelliği neredeyse 30 dönüm alanın yüzde 80’i yeşil alan olarak ilçeye kazandırılmasıdır. Proje kapsamında dinlenme alanları, lunapark ve çocuk su parkı, kafeteryalar, balık restoranlarının yanı sıra her türlü konser ve festivale de ev sahipliği yapacak, geniş kapsamlı bir meydan olması.

Proje birçok eksikliği de çözüme kavuşturacak. Tekneye ulaşmak için denize iniş rampası ve tekne park alanı estetik şekilde projenin bir parçası olacak. Ve Mudanya Belediyesi’nin %300’lere varan fahiş zammında, yasal prosedürler bize izin verdiği ölçülerde indirim yapacağız.

YENİ MEYDAN, DERNEKLER YERLEŞKESİ, KADIN HOBİ MERKEZİ

Mudanya’mızın kalbi, ilçemize yakışır bir hale dönüşüyor ve Mudanya gerçek bir meydana kavuşuyor. Artık miladını dolduran Kaymakamlık binasını kaldırıyoruz. Bölge Büyükşehir otoparkı ile birlikte 5 dönümü aşkın, daha yeşil daha güzel bir görünüme kavuşacak. Mudanya Meydanı büyüyüp güzelleşirken, aynı zamanda Mudanyalı hemşerilerimizin önemli beklentilerine de yanıt verecek. Yer altına yapılacak kapalı otoparklar 650 araçlık kapasiteye sahip olacak. Ayrıca meydanımız çok önemli merkeze daha ev sahipliği yapacak. Mudanya’mızın mimarisine dokusuna uygun şekilde, alçak katlı, çok amaçlı binamız Dernekler Yerleşkesi ve kadınların hobi ve eğitim merkezine ev sahipliği yapacak.

HALİTPAŞA PARKI VE KAPALI OTOPARK PROJEMİZ

Mevcut Mudanya stadyumumuzu kaldırıyoruz. Yerine yer altına iki katlı bin araç kapasiteli otopark yapılacak. Ücretsiz olacak olan otoparkın, üst kısmı ise halkımız için dinlenme alanları, yürüyüş ve koşu parkuru, peyzaj düzenlemeleri ile Mudanya’mız için yeni bir yaşam alanı olacak. Halitpaşa Parkı ve kapalı otopark da Mudanya’da değişimin önemli duraklarından biri olacak. İlk etapta hayata geçireceğimiz 3 Bin 600 araç kapasiteli kapalı otoparklarımızla Mudanya’ya nefes aldıracağız. Bu otoparklarımız tüm Mudanyalı hemşerilerimize ve esnafımıza ücretsiz olarak tahsis edeceğiz.

GÜNEY ÇEVREYOLU PROJESİ

Sözümüz var. Ve sözümüzün arkasındayız. Trafik ve ulaşım yoğunluğunu azaltmak için son derece ehemmiyet arz eden Güney Çevre Yolu Projesinde önemli mesafeler aldık. Ve inşallah yeni dönemde ilçemize kazandıracağız. Çünkü Mudanya ve Mudanyalılar her şeyin en güzeline layıktır.

MUDANYA DEV YATIRIMALRLA SPOR KENTİ OLUYOR

Mudanya için en büyük hayallerimizden ve hedeflerimizden birisi de Mudanya’nın spor kenti olmasıdır.

İlk projemiz Mudanya Stadyumu ve Spor Kompleksi. Tam 80 dönüm üzerinde, doğanın kalbinde muhteşem bir spor tesisi yükselecek. Atıl bir bölge olan Işıklı Mahallemizde bulunan Trap atış sahasının bulunduğu bölgeye, profesyonel lig standartlarında Mudanya Stadyumunu yapacağız. Amatör kulüplerimiz için ise yine aynı bölgede 4 adet idman sahası ve tesisleri bulunacak.

Ayrıca Yüzme havuzu, basketbol, hentbol, voleybol, tenis, savunma sporları gibi branşların yapılacağı salonlar ve uluslararası standartlara göre yeniden düzenleyeceğimiz, yenileyeceğimiz trap sahası da projeyi ayrıcalıklı kılacak. Mudanya’mızda her yaştan vatandaşımıza hizmet verecek. Geleceğin şampiyonları, Mudanya’mızın gururları umarım bu tesislerden çıkacak.

GÜZELYALI SPOR TESİSİ

Artık ihtiyaçları karşılamayan Güzelyalı Stadyumunu, artan nüfusu da göz önünde bulundurularak yeniden inşa edeceğiz. İçerisinde atletizm, basketbol, hentbol, voleybol, tenis, savunma sporlarının icra edileceği alanlar oluşturulacak. Ayrıca ormanlık alan, yürüyüş ve dinlenme alanı olarak düzenlenip vatandaşımızın hizmetine sunulacak.

Bir başka spor yatırımımız Tirilye Stadyumu. Bu tesisimizde bölge gençlerinin modern tesislerde spor yapmalarına olanak sağlayacağı gibi amatör futbol kulübümüzün de mabedi olacak. Bilindiği üzere Güzel Tirilyemiz Bursa’nın göz bebeği konumunda. Özellikle hafta sonları yoğun ziyaretçi ve araç girişi oluyor. Biz Tirilyemizin dokusuna uygun özel bir mimariye sahip stadyumumuz aynı zamanda Bin araçlık yer altı otoparkıyla önemli bir sorunu çözerek turizme hizmet verecek.

SOSYAL YAŞAM ALANARI

Mudanya’mızın önemli eksikliklerinden biri de vatandaşlarımızın gidip dinlenebilecekleri, zaman geçirebilecekleri, piknik yapabilecekleri yeşil sosyal donatı alanlarıydı. Günlük koşuşturmanın stresi altındaki vatandaşlarımıza özel bir ayrıcalık tanımak için iki önemli projeyi hayata geçireceğiz. İlki ÇANAKLI SOSYAL TESİSİ. Mudanya – Tirilye Çanaklı Çeşme Piknik ve Sizvi Plaj alanı projesi kapsamında bölge yeniden düzenlenecek. Seyir terası, sosyal tesisi, oturma alanlarıyla günü birlik tatilciler için de eşsiz bir keyif alanı olacak. Diğeri ise TOP TEPESİ REKREASYONU Projesi. Bu mevkiimizde Mudanya’mızın en güzel noktalarının başında geliyor. Projemiz kapsamında bölge ayrıcalıklı bir rekreasyon alanı olarak ilçemize kazandırılacak. Projede çocuk oyun alanları ve seyir terasları bulunacak.

YENİ MARİNA VE SAHİL DÜZENLEMELERİ

GÜZELYALI MARİNA

Bu kapsamda Güzelyalı Marina yenilenecek modern yüzü ile bölgeye değer katacak. Yat ve tekne kapasitesi denizde 317, karada ise 150’ye ulaşacak. Proje kapsamında; kafeler, restoran ve ajans ofisleri, yat kulübü, halka açık yeşil alanlar, açık ve kapalı otoparklar, konaklama üniteleri yer alacak. Ayrıca, deniz tutkunlarının tekne ve sandal bağlama sorunlarını da ortadan kaldıracak yeni düzenlemeler ile Mudanya yat turizminden de hak ettiği payı alacağına inanıyoruz.

Ve Mudanya’mızın bir başka cennetten köşesi KUMYAKA. Yeni dönemde Mudanya, gerçek bir sahil kenti kimliği ile öne çıkacak. Bu hedef doğrultusunda yapacağımız Kumyaka Marina ile Türkiye’nin her köşesinden yatçıları ilçemize çekmeyi amaçlıyoruz.

ULAŞIM PROJELERİ

Bir şehrin marka değerini oluşturmak, turizm hedeflerine ulaşmak, yaşam kalitesini artırmak için temel önceliklerin başında ulaşım ve trafik geliyor. Ne yazık ki Mudanya’mız bu konuda vatandaşına eziyet veren bir ilçeye dönüştü.  Ve ben söz veriyorum. Trafik ve ulaşım Mudanya için sorun olmaktan çıkacak. Bakınız henüz göreve gelmeden Güzelyalı Eğitim Mahallesini Mudanya Yoluna bağlayan bağlantı yolunu tamamlamak üzereyiz. Bu daha küçük bir dokunuş. Daha yapacak çok işimiz var.

Çağlayan kavşağının yanı sıra en büyük hayalimiz ve sözümüz Güney Çevre Yolunu bu dönem gerçekleştirmek. İktidar gücü, Büyükşehir Belediyemizin desteği ile Güney Çevre Yolunun gündeme alınıp, projelendirilmesi sağlanacak. Hayata geçirilecek bu yolla Aydınpınar Göynüklü, Yeni Mahalle, Halitpaşa, Kumyaka ve Tirilye bağlantısı da sağlanmış olacak.

ÜCRETSİZ OTOPARKLAR VATANDAŞIMIZ VE ESNAFIMIZIN HİZMETNDE

Mudanya’mızda şehir içi trafik sorununun nedenlerinden birisi yol boyunca yapılan araçların park etmesi. Zaman zaman hayatı durma noktasına getiren park sorununu ilk etapta ilçemizin farklı bölge ve noktalarında yapacağımız 3 Bin 600 araçlık otoparklarla nefes aldıracağız.

YOL SEFERBERLİĞİ İLE YOLLAR YENİLENECEK

Ve yol medeniyettir diyoruz her fırsatta. Bir şehrin gelişmişlik seviyesinin en önemli göstergelerindendir yollar. Maalesef Mudanya’mıza baktığımız zaman her cadde sokak dökülüyor. Aracınızla ilerlemek, yaya olarak yürümek tam anlamıyla eziyet. İşte ben, 1 Nisan sabahında Mudanya’da yol seferberliği başlatacağım. Ve Mudanya’mıza yakışır caddeler, sokaklar ve kaldırımları oluşturacağız.

SANAYİ SİTESİNDE BÜYÜK DÖNÜŞÜM

Mudanya’mız çok hızlı büyüdü. Ve bugünün ihtiyaçlarına yanıt vermeyen, hem esnafımıza hemde vatandaşımıza rahatsızlık veren ilçe merkezinde bulunan 2 sanayi bölgesini taşıyoruz. Esnafımızla ve onların temsilcileri ile yani ortak akılla bu karara vardık.

Ömerbey Mahallesi’ndeki bu alan halkımızın nefes alacağı, çocuklarıyla keyifli zaman geçirebileceği yeşil alan ve parka dönüşecek.

Yeni Mahalledeki sanayi sitesi yerine halkımızın daha sağlıklı ve ferah bir ortamda alışveriş yapabileceği kapalı pazar yeri yapılacak.

NİKAH SARAYI ve DÜĞÜN SALONU

Mudanya’mızın önemli ihtiyaçlarından biri olan Nikâh Sarayı ve Düğün Salonu. Bu zamanda Mudanya gibi önemli bir ilçede bu sorunun konuşulması bile bizim için üzüntü verici bir durum. Yeni inşa edeceğimiz projemizle, genç çiftlerimiz mutlu bir yuvaya ilk adımlarını modern ve şık bir ortamda adım atacak.

GENÇLİK MERKEZİ

Gençlerle birlikte yönetmek istiyoruz. Onların boş zamanlarını daha verimli ve keyifli bir ortamda geçirebilmeleri için, içinde cep sineması, masa tenisi, dart gibi oyun alanlarının ve kafeteryaların bulunacağı gençlik merkezini ilçemize kazandırılacağız.

HÜKÜMET KONAĞI

İlçemizin tarihi dokusuna uygun mimariyle yeni bir hükümet konağı yapılacak. Yeni bina sayesinde halkımız tüm kamu hizmetlerine tek çatı altında ulaşacak. Binanın altına otopark yapılarak park sorunu da ortadan kaldırılacak.

KARAVANPARK ve ÇADIR KAMP ALANLARI

Mudanya’nın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için tıpkı yeni halk plajları, marina ve sahil düzenlemeleri, sosyal alanlar, sahil park gibi projeleri hayata geçiriyorsak, alternatif turizm bölgeleri de oluşturacağız. Hayata geçirilecek Uluslararası çapta Karavan park ve çadır kamp alanları ile vatandaşlarımıza doğa ile iç içe tatil imkânı sunulacak.

SUALTI TURİZMİ ve AMATÖR BALIKÇILIK

Turizm konusunda ki çalışmalarımız arasında. Mudanya’nın deniz turizminden aldığı payı artırmak amacıyla yapay resifler ile su altı turizmine uygun alanlar oluşturulacak. Amatör olta balıkçılığının geliştirilmesine destek vereceğiz.

Yine sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız ile özellikle sivil mimari yapıların yoğun olduğu tüm tarihi sokaklar, Mudanya’ya yakışır hale getirilecek. Binaların cephelerinden kaldırımlarına kadar tüm sokaklar yenilenecek. Marka şehir Mudanya’nın sembolleri olacaklar.

BUDO SEERLERİ İLE MUDANYA-TRİLYE

Mudanya deniz kenarında ancak biraz denizden özellikle deniz ulaşımından ve turizminden çok faydalanan bir şehir değil. BUDO seferleri ile Mudanya – Tirilye ulaşımı artık daha rahat ve keyifli bir hal alacak. Ayrıca Mudanya’nın güzelliklerini denizden de görme fırsatı yaşayacak olan vatandaşlarımıza alternatif ulaşım imkânı sağlanacak.  Özellikle bu uygulamanın hayata geçirilmesiyle iç turizmin ciddi oranda artış göstereceğini bekliyoruz.

TEKNE İNDİRME RAMPALARI

Mudanya yeni dönemde gerçek bir sahil kenti olduğunu fazlasıyla ve her anlamda yaşayacak. Daha doğrusu yapacağımız hizmetlerle yaşatacağız. Bizim için kesinlikle atlamamamız gereken bir çalışma da tekne indirme rampaları ve tekne parkı. Sahilin belirli noktalarına yapılacak olan tekne indirme rampaları ve park bölgeleri ile tekne sahiplerine önemli bir kolaylık sağlayacağız.

İKİNCİ BAHAR YAŞAM MERKEZİ

Tüm yaşlılarımızın ömürlerinin ikinci baharını huzur ve keyif içerisinde geçirebilecekleri yaşam merkezini Mudanya’mıza kazandıracağız.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Taraflı tarafsız her kesimin uzlaştıkları konu, AK Parti hükümetleri döneminde sosyal yaşamın önündeki tüm engellerin bir bir kaldırılmasıdır. Bizim Engelsiz Yaşam Merkezimiz de, engelli çocuklarının yanından bir an olsun ayrılamayan annelere de nefes aldıracak. Merkezde engelli bireylere yönelik kültürel ve sanatsal faaliyetler ile gelişimlerine katkı sağlayacak çeşitli atölye çalışmaları yer alacak.

ÇOCUK EVİ ve KREŞ

Mudanya’ya kazandıracağımız Çocuk evi ve Kreş Projesi ile hem çocuklarımıza sağlıklı ortamda eğitim ve oyun imkânı sunarken, düzenlenecek olan kurslarla da kadınlarımızın kişisel gelişimine katkı sağlayacağız. Özellikle çalışan kadınlarımızın çalışma hayatına katılmaları bizim için son derece anlam taşıyan bir proje.

HAYVAN BARINAĞI ve AMBULANS HİZMETİ

Biz Ünal ailesi olarak, eşim ve ben hayvan severiz. Onlar bizim can dostumuz. Sokak hayvanlarımız için modern bir barınak ilçemize kazandıracağız. Ayrıca Hayvan Ambulansı hizmeti ile sokak hayvanlarının sağlıklı koşullarda nakilleri yapılırken olası yaralanmalarına da anında müdahale edecek ekipler oluşturulacak. Can dostlarımızı unutmadık unutmayacağız. 1 Nisandan sonra onlar için huzur gelecek.

TAZİYE EVİ ve AŞEVİ

Yardım etmek ve acılı günde destek olmak, birlikte olmak bizim kültürümüzün bir parçası. Bu kapsamda Mudanya’ya kazandıracağımız Taziye Evi ile halkımızın acılarına ortak olacağız. Kuracağımız aş evi ile Mudanyalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bir nebze de olsa destek olacağız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.