Ümit Özdağ: ‘Krizin nedeni Suriyelilere harcanan milli kaynak’

Ümit Özdağ: ‘Krizin nedeni Suriyelilere harcanan milli kaynak’
05.05.2019
A+
A-

Döviz baskısı ve Suriyeliler tarafından açılan binlerce kaçak iş yerleri esnafını belini büktü. Duruma tepki gösteren İYİ Partili Özdağ, yaşanan ekonomik krizin nedeninin Suriyelilere harcanan milli kaynak olduğunu söyledi.

24 Haziran seçimlerinin ardından artan döviz baskısı, önce vatandaşı sonra da esnafı perişan etti. Satışların düşmesine birde Suriyeliler tarafından açılan 15 binden fazla kaçak iş yeri eklenince binlerce esnaf kepenk kapatmanın eşiğine geldi.

Özellikle Suriyeliler tarafından açılan dükkanlarda kaçak mal satışlarına dikkat çekilirken, söz konusu işletmelerin vergilere tabi tutulmaması da devlete büyük bir zarar olarak dönüş yaptı.

Esnafın zor duruma düşmesine ve ekonomideki kötü tabloya hükümetin uyguladığı yanlış “Suriyeli” politikasının neden olduğunu belirten İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, duruma Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Özdağ, “Ekonomik krizin oluşmasında AKP’nin Suriyeliler için sorumsuzca harcadığı 40 milyar dolar önemli bir neden” ifadelerini kullandı.

İşte Ümit Özdağ’ın o paylaşımı:

(Habererk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.