Uluslararası Yoga Günü’nde Nilüfer’de buluştular

Uluslararası Yoga Günü’nde Nilüfer’de buluştular
22.06.2019
A+
A-

21 Haziran Uluslararası Yoga Günü resmi etkinlikleri, Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde Üç Fidan Gençlik Parkı’nda gerçekleştirildi.

Uluslararası Yoga Günü’nde, yoga yapan çok sayıda Bursalı, Üç Fidan Gençlik Parkı’nda buluştu. Nilüfer Belediyesi ve Hindistan Başkonsolosluğu’nun destekleriyle kentteki yoga merkezlerinin organize ettiği etkinliğe, Hindistan’ın İstanbul Konsolosu Sanjay Kumar Bharadwaj ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Doktor Sibel Özer de katıldı.
Gün boyu devam eden ve vatandaşların ücretsiz olarak katılım gösterdiği etkinlikte, eğitmenler tarafından yoga eğitimi, nefes egzersizleri ve meditasyon çalışmaları yapıldı. Katılımcılar farklı yoga stilleri deneyimleme imkânı buldu.


Düzenlenen açılışta konuşan Hindistan’ın İstanbul Konsolosu Sanjay Kumar Bharadwaj, yoganın toplum sağlığı açısından en büyük kitle hareketi haline geldiğini, Uluslararası Dünya Yoga Günü’nün insanları yogaya teşvik amacı taşıdığını ifade etti. Bharadwaj’ın ardından katılımcılara seslenen Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer de “Sağlıklı kent, spor kenti Nilüfer’de festival havasında geçen bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

“YOGA EVRENSEL BİR FELSEFE SİSTEMİ”

Uluslararası Dünya Yoga Günü Bursa resmi etkinliklerinde görev alan Yoga Eğitmeni Burçin Köseoğlu da, dönüştürücü etkisi olan, bedensel ve zihinsel açıdan insanların doğru karar vermelerini sağlayan yogaya ilginin her geçen yıl arttığını söyledi. Köseoğlu “Yoga, stres, depresyon ve çeşitli sağlık sorunlarına karşı bir çözümdür. Toplumsal açıdan da birleştirici bir güç; yaş, cinsiyet, sınıf, inanç ve millet farkının önemsenmediği evrensel bir felsefe sistemidir”  diye konuştu.
Konuşmaların ardından Hindistan’ın İstanbul Konsolosu Sanjay Kumar Bharadwaj ve Nilüfer Belediye  Başkan Yardımcısı Dr.Sibel Özer de etkinler çerçevesinde düzenlenen yoga eğitimlerine katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.