UCİM’den infaz kanunu taslağına tepki

UCİM’den infaz kanunu taslağına tepki
24.03.2020
A+
A-

AK Parti’nin infaz kanunu taslağında cinsel suçlar ile uyuşturucu ticaretinde cezalara indirim getiren taslağına UCİM (Saadet Özkan Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği)’den tepki geldi.

Koronavirüs salgınının cezaevlerine sıçrama olasılığına karşılık AK Parti’nin MHP ile görüşerek hazırladığı infaz kanunu ile cinsel suçlar ile uyuşturucu ticaretinden tutuklu bulunanların cezalarında indirim yapılması veya koşullu salıverilmesi planlanıyor.

Yakın zamanda görüşülmek üzere Meclis’e getirilmesi planlanan infaz kanununda cinsel suçlar ile uyuşturucu tacirlerinin koşullu salıverilecek olmasına UCİM (Saadet Özkan Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği) tepki gösterdi ve Meclis Adalet Komisyonuna gönderilmek üzere hazırladığı mektupta taslak ile ilgili çekincelerini bildirdi.

UCİM (Saadet Özkan Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği) yetkilileri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na iletilmek üzere hazırlanan mektupta, ”çocuğa karşı işlenen suçların tıpkı terör suçları ve adam öldürme suçu gibi değerlendirilerek infaz yasasındaki indirim hükümlerinin dışında tutulması gerektiği kanaatindeyiz.” denildi.

UCİM’in Adalet Komisyonu Başkanlığı’na iletilmek üzere yazdığı mektup şöyle:

BÜYÜK MİLLET MECLİSİ
ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI’NA

Kamuoyunda 4675 Sayılı İnfaz Hakimliği Kanunu’nda değişiklik yasa tasarısı olarak paylaşılan metinde, cinsel suçlardan hüküm alan hükümlülerin de kapsama alındığına dair duyumlar edinilmiştir. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı Mücadele Derneği olarak; çocuğa karşı işlenen suçların tıpkı terör suçları ve adam öldürme suçu gibi değerlendirilerek infaz yasasındaki indirim hükümlerinin dışında tutulması gerektiği kanaatindeyiz. Zira halihazırda Korona Virüs tedbirleri kapsamında infaz yasasındaki değişiklik tasarısı hızlandırılmış olup, tüm sonuçları değerlendirilmeden ivedi bir şekilde yapılan infaz indiriminin mağduriyetleri daha da arttıracağı ve toplumda adalete olan güveni zedeleyeceği kuşkusuzdur.
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı Mücadele Derneği olarak yasalarda öngörülen cezaları arttırmanın değil verilen cezaların infazlarının, sanıkların tutuklu yargılanmasının kamu vicdanının rahatlaması ve tekrarlanan mağduriyetlerin önlenmesi için tasarıda öngörülen düzenlemelerin yetersiz olduğunu ve ilgili taraflar ile sivil toplum kuruluşlarının görüşleri de alınarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini tespit etmiş bulunmaktayız. Bu aşamada adli kontrol tedbirinin ve denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasının da daha fazla suç işlenmesine ve ileride telafisi olmayan sonuçlar doğuracağını önemle vurgularız.
Çocuğa karşı işlenen suçların tıpkı terör suçları ve adam öldürme suçu gibi değerlendirilerek infaz yasasındaki indirim hükümlerinin dışında tutulması gerekmekte olup; aksi olacak herhangi bir yasal düzenlemeyi Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği olarak asla kabul etmediğimizi bildiririz.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı Mücadele Derneği olarak çocuklara karşı işlenen suçların infaz yasası kapsamında infaz süresinde indirime, denetimli serbestlik, adli kontrol ve iyi hal hükümlerine tabi tutulmaması hususunda gereğinin ivedilikle yapılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz. 24.03.2020

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.