UCİM’den Bursa’da çocuklara beden güvenliği ve çocuk hakları eğitimi…

UCİM’den Bursa’da çocuklara beden güvenliği ve çocuk hakları eğitimi…
25.06.2019
A+
A-

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği, 18-22 Haziran 2019 tarihleri arasında Bursa’nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Semtinde bulunan Tarık Çevikel İlkokulu 2.- 3.- 4. Sınıf öğrencilerine yönelik Mavi Kelebekler Yaz Atölyesi gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen ve Uluslararası Çocuk Merkezi (UÇM) tarafından yürütülen Küçük Hibe Desteği İle Çocukların Sivil Topluma Katılımı: Çocuklar İçin Mikro-Fon Projesi Semiha Dölek ve Ceylan Altay koordinatörlüğünde gerçekleşti.

AB projesi kapsamında 5 gün süren Mavi Kelebekler Yaz Atölyesinde 200 çocuğa 11 eğitmen eşliğinde çocuk hakları ve beden güvenliği; resim, müzik, ritim, dans ve oyun ile anlatıldı.

Psikolog, psikolojik danışman ve çocuk gelişimi uzmanları tarafından çocuklara duygularımız, özel bölgeler, iyi dokunuş kötü dokunuş, iyi sır kötü sır, kişisel alanımız konuları çeşitli etkinliklerle anlatıldı.

Semiha Dölek tarafından gerçekleştirilen Çocuk Hakları Atölyesinde Çocuk Haklarını Sek Sek Oyunu ile haklarını öğrenen öğrenciler, Drama eğitmeni Elvan Özsel ve Domido Sanat Merkezi öğretmenleri Nilay Beceren ve Hafize Öngüç ile ritim ve resim atölyesi ile öğrendiklerini eğlenerek pekiştirdiler.

5 gün boyunca çocuklara Psikolojik Danışman Müjde Cumbul, Psikolojik Danışman Gökhan Güler, Psikolojik Danışman Esma Turgut, Psikolog Hayat Kol, Psikolog Alperen Aşanbuğa, Psikolog Pelin Selman ve Çocuk Gelişimci Zeynep Ateş eşlik ettiler.

Atölye sonunda öğrencilere katılım belgesi verildi. UCİM koordinatörleri tarafından Tarık Çevikel İlkokulu idaresine teşekkür belgesi sunularak süreç boyunca verdikleri destekten dolayı teşekkür edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.