UCİM, özel çocukları bilgilendirdi

UCİM, özel çocukları bilgilendirdi
19.02.2020
A+
A-

UCİM Saadet Öğretmen Cinsel İstismarla Mücadele Derneği, çocukları istismar ve ihmallerine karşı bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Bireyin doğum öncesinden başlayarak tüm gelişim evrelerinde sağlıklı bir biçimde yetişmesini sağlamak; her nevi fiziksel, duygusal ve cinsel istismar ile her türlü ihmalden korumak ve önlemek amacıyla kurulan UCİM Saadet Öğretmen Cinsel İstismarla Mücadele Derneği, düzenledikleri etkinliklerle özellikle çocukları ‘çocuk istismar ve ihmali” karşı bilgilendirmeye devam ediyor.

Bursa’da bu anlamda bir çok faaliyete imza atan UCİM Saadet Öğretmen Cinsel İstismarla Mücadele Derneği Bursa ekibi, bu kez de çocuklar için Mikro-fon Avrupa Birliği Projesi kapsamında Mavi Kelebekler Atölyesi’ni bu kez Mustafakemalpaşa İbn-i Sina Meslek Okulu’nda özel gereksinimli çocuklarla gerçekleştirdi.

Proje kapsamında gönüllü olarak yer alan eğitmenler, çocuklara hem haklarını anlattılar, hem oyun ile öğrettiler.

Çocuklara haklarını ve beden güvenliğini en temel hakları olan oyunlarla gönüllü olarak Domino Sanat Merkezi’nin eğitmenleri de ritim ve sanat ile çocuklara ile velilere güzel bir eğitim gerçekleştirdiler.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.