Türkyılmaz: Mudanya’da trafik sorununu biz çözeriz

Türkyılmaz: Mudanya’da trafik sorununu biz çözeriz
04.07.2018
A+
A-

Mudanya’nın özellikle yaz mevsiminde büyük bir kaosa dönüşen trafik ve otopark sorununun hala çözüme kavuşturulamadığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi’ne bir kez daha sert çıktı ve “Beceriksizliğinizin faturasını Mudanya’ya ödetmeyin. Verin yetkiyi, biz çözeriz” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa’nın denize açılan kapısı Mudanya’nın yaz mevsiminde artan trafik yükünden şikayet eden ilçe sakinlerinin tepkisi üzerine, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne sunulan trafik projesini yeniden gündeme getirdi.

Nüfusu 90 bini aşan Mudanya’ya özellikle haftasonları ortalama 140 bin araç girişinin yapıldığını belirten Başkan Türkyılmaz, UKOME’ye sunulan projenin yıllardır onay beklediğini belirterek, tepki gösterdi.

Mevcut durumda Mudanya kent içi trafiğinin görünümü ve taşıma kapasitesinin Mudanya’nın turizm vizyonuna hizmet etmekten oldukça uzak olduğunu kaydeden Başkan Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’daki bu trafik çilesini yalnızca ev sahipleri olan bizler değil, Bursa’dan ilçemize gelen misafirlerimiz de çekiyor. Yıllardır raflarda bekletilen projemiz onaylanmadıkça Mudanya kaybediyor. Beceriksizliğinizin faturasını Mudanya’ya ödetmeyin verin yetkiyi, biz çözelim” ifadelerini kullandı.

GÜZERGAHLAR YENİDEN DÜZENLENECEK

Başkan Türkyılmaz, UKOME’ye sunulan trafik projesinde ve Mudanya’nın anayasasını oluşturan Turizm Master Planı’nda da belirtildiği gibi  kent içi trafik yükünün hafifletilmesi için yeni güzergahların oluşturulması gerektiğine işaret etti. Kentin ana arterlerinde otopark, düzensiz parklanma ve kaldırımların yetersiz olması nedeniyle araçların bu bölgedeki hareketlerinin oldukça sıkıntı yarattığına değinen Başkan Türkyılmaz, “Bu kapsamda trafik kargaşasına neden olmaması için kent merkezi olarak belirtilen bölgede güzergahların yeniden düzenlenerek mevcut Halitpaşa Caddesi’nden Tirilye yönüne tek yön olarak çalışan trafiğin Halitpaşa Caddesi Trafik Sakinleştirme Projesi kapsamında trafiğe kapatılarak Değirmendere Caddesi’nden sağlanması, Tirilye – Bursa yönü trafiğinin ise Şehit Hakan Tamaç Caddesi’nden sağlanması gerekmektedir. Otopark ihtiyacının çözümü için trafik şeritlerinden kalan kesimlerde cepler yapılması, otobüs durakları, yaya geçitleri yükleme boşaltma ceplerinin oluşturulması için ekli projeler hazırlanmıştır” diye konuştu.

BUDO’nun bulunduğu İskele Meydanı’nın işleyiş biçiminin kent içi trafik yükünü yapay bir şekilde artırdığına da dikkati çeken Başkan Türkyılmaz,  “Meydanın mevcut planlaması ve kullanım şekli nedeniyle bir yandan yığılmalar meydana gelmekte, diğer yandan görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Tur otobüsleri, belediye otobüsleri ve dolmuşlar gibi kitle ulaşım araçları için bekleme ve yolcu alma durakları ayrılmalıdır. Bazı caddelerin trafiğe kapatılması gerekmektedir. Şehir içinde bisiklet kullanımı sağlayacak ve bisikleti başlıca ulaşım  aracı haline getirecek biçimde bisiklet yolları planlanmalı ve ana arterlerde entegre edilmelidir. Bunların tamamının projesi hazır, yetki bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.