Türkler kısa tatili sevdi, satışlar yüzde 100 arttı!

Türkler kısa tatili sevdi, satışlar yüzde 100 arttı!
01.05.2018
A+
A-

Turizm sektörü son yılların en hareketli bahar dönemini yaşıyor. 23 Nisan’daki üç günlük tatilin ardından, bir gün izin kullanılarak dört güne çıkarılan 1 Mayıs tatili, sektörde adeta doping etkisi yarattı.

Türk tatilciler bu yıl bahar aylarındaki iki tatili şehirden uzakta geçirmeyi tercih etti. 23 Nisan’daki üç günlük tatilin ardından, bir gün izin kullanarak 1 Mayıs tatilini dört güne çıkaranlar sektörü hareketlendirdi.

23 Nisan’da son dakikacılar yer bulamadı

Türkiye’nin önde gelen turizm platformlarından tatilsepeti.com’un Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, iki bayram tatilini değerlendirdi. 23 Nisan’da geçen seneye oranla satışlarda yüzde 100 artış sağladıklarını belirten Küçükyılmaz, “Bu dönemde İstanbul’a yakın bölgeler ve kültür turları ön plana çıktı. Bursa, Abant, Sapanca ve Afyonkarahisar, en çok rezervasyon alan şehirler. İstanbul içinde kalmak isteyenler ise Ağva’ya akın etti. Sıcak havaları fırsata çevirmek isteyen tatilciler son dakika satışlarına yöneldi ancak yoğun talep nedeniyle çok sayıda kişi boş yer bulmakta zorluk çekti” dedi.

Deniz sezonu Mayıs’ta açıldı!

1 Mayıs’ta kültür turlarına ek olarak deniz tatili ve yurt dışı gezilerinin de talep gördüğünü ifade eden Koray Küçükyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü, “Birçok çalışan 30 Nisan Pazartesi günü yıllık iznini kullanarak tatilini dört güne uzattı. Bunun etkisiyle rezervasyonlarımız geçen seneye oranla yüzde 70 arttı. Tabii havaların iyice ısınmasıyla Kıbrıs ve Antalya’da deniz sezonu açıldı. Bursa, İzmir, Bolu ve Afyonkarahisar en çok rezervasyon yaptığımız illerin başında geldi. Kültür turlarında Kapadokya, Batı Karadeniz, Kuzey Ege ve Eskişehir ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Tatilini yurt dışında geçirmek isteyenler ise tercihlerini Yunanistan, İtalya, Belgrad ve Balkanlar’dan yana kullandı.”

Baharda İtalya, yazın Yunanistan

1 Mayıs’ta gerçekleştirilen yurt dışı tatilleri, vize başvurularını da hareketlendirdi. tatilsepeti.com’un verilerine göre bu dönemde en çok vize başvurusu İtalya için yapıldı. Özellikle adalarıyla Türk tatilcilerin gözdesi olan Yunanistan ise ikinci sırada yer aldı. tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, İtalya’nın ilk sırada yer almasıyla ilgili olarak, “Yazın öncelik deniz tatilinde olduğundan, kültür turları yapmak isteyenler bahar tatillerini fırsat olarak görüyor. Bu nedenle yaz yaklaştıkça vize başvurularında Yunanistan ilk sıraya yerleşirken, bahar döneminde tarihi ve kültürel zenginliklerinin etkisiyle İtalya yüksek talep görüyor” diye konuştu.

İşte baharda en çok vize başvuru yapılan 10 ülke

1- İtalya

2- Yunanistan

3- Fransa

4- Dubai

5- Çekya (Orta Avrupa Turları)

6- İspanya

7- Almanya

8- Hollanda

9- İsviçre

10- Portekiz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.