Türkiye’nin en büyük 3×3 Basketbol Turu’nda sıradaki durak Bursa…

Türkiye’nin en büyük 3×3 Basketbol Turu’nda sıradaki durak Bursa…
02.07.2019
A+
A-

Red Bull ile Türkiye Basketbol Federasyonu’nun birlikte düzenlediği TBF 3×3 Red Bull Reign Basketbol Turu’nda üçüncü eleme turnuvası Bursa’da yapılacak. Beş eleme turnuvasından üçüncüsü olan meydan okuma, 5-7 Temmuz tarihlerinde PodyumPark’ta gerçekleştirilecek.

Türkiye Şampiyonunun 20 Temmuz’da oynanacak finallerle belli olacağı turnuvada kazanan takım, Kanada’da düzenlenecek Red Bull Reign Dünya Finali’nde diğer ülke şampiyonları ile dünya şampiyonu olmak için mücadele etme hakkı kazanacak. Kayıtlar RedBull.com/3x3adresinde devam ediyor.

Sokak basketboluna olan ilgiyi artırmak için düzenlenen TBF 3×3 Red Bull Reign Basketbol Turu’nda üçüncü eleme turnuvası 5-7 Temmuz’da Bursa PodyumPark’ta gerçekleştirilecek. İstanbul’da başlayan ve 3×3 Milli Takımımız Red Light’ın kazandığı eleme sonrasındaki meydan okumada İzmir’in birincisi Ne Alakası Var isimli takım oldu.

TBF 3×3 Red Bull Reign Basketbol Turu’nda elemeler Bursa’nın ardından Çanakkale ve Kuşadası’na taşınacak. Elemeleri geçerek Türkiye Finali’ne gelecek takımlar ise 20 Temmuz’da şampiyonluk için mücadele edecek.

Türkiye şampiyonu olan takım Kanada’nın Toronto şehrinde düzenlenecek Red Bull Reign Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil etme şansına sahip olacak. Şampiyona heyecanını yaşamak isteyenler, RedBull.com/3x3adresinden detaylı bilgi ve kayıt sayfasına ulaşabiliyor.

3×3 hakkında bilinmeyenler

Popüler basketboldan farklı olarak yarı saha ölçülerinde oynanan 3×3 basketbol, son yıllarda yapılan atılımlarla büyük bir izleyici kitlesine kavuştu. Basketbolun daha dinamik olan hali 3×3’te 3 oyunculu iki takım standart bir yarı saha içerisinde karşılaşır.

3×3 Basketbol, uluslararası yarışma formatında ilk defa profesyonel bir şekilde 2010 yılında Singapur’da düzenlenen Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda (YOG) yer aldı ve sonrasında yıllık bazda düzenlenen 3×3 Dünya Turu ile kendine sağlam bir yer edindi. Sporun popülaritesi öyle bir arttı ki, 2020 Tokyo Olimpiyatları takvimine de dahil edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.