Türkiye UEFA Uluslar Ligi’nde Sırbistan ile berabere kaldı. Güneş: Beraberliğe üzülüyoruz

Türkiye UEFA Uluslar Ligi’nde Sırbistan ile berabere kaldı. Güneş: Beraberliğe üzülüyoruz
07.09.2020
A+
A-

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Güneş, golsüz berabere kaldıkları Sırbistan maçında bir önceki Macaristan karşılaşmasına göre daha iyi oynadıklarını belirterek, beraberliğe üzüldüklerini söyledi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup’taki ikinci maçta Sırbistan ile 0-0 berabere kaldıkları maçın ardından Belgrad’daki Rajko Mitic Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Tüm oyuncuların dikkatli, takım oyununa ve oyun disiplinine bağlı oynamaya çalıştıklarını belirten Güneş, iyi bir maç olduğunu ifade etti.

Güneş, 1-0 mağlup oldukları Macaristan maçına göre takımın çok daha iyi olduğunu kaydederek, “Sahayı iyi kullandı. Hücuma çıkışlarımız da önce baskılarımız da vardı. Olumlu taraflar fazlaydı.” ifadelerini kullandı.

Rakip 10 kişi kaldıktan sonra daha çok pozisyon ürettiklerine dikkati çeken Güneş, “Beraberliğe üzülüyoruz. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra gol bulmalıydık, ama golü bulamadık. Onun dışında olumlu tarafımız fazlaydı.” diye konuştu.

“Özellikle oyunun organizasyonunda büyük sorunlar yaşadık”

Sırbistan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ljubisa Tumbakovic, maçın ardından Belgrad’daki Rajko Mitic Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Milli takımın gerçek resminin bu olmadığını söyleyen Tumbakovic, Türkiye maçının özellikle Norveç ile oynayacakları Avrupa Futbol Şampiyonası baraj maçı öncesi takım içinde olumlu bir hava oluşması için önemli olduğunu kaydetti.

Tumbakovic, maçın ilk yarısının enerjiden yoksun olduğunu belirterek, özellikle oyunun organizasyonunda büyük sorunlar yaşadıklarını ifade etti.

Milli futbolcu Dusan Tadic de oyuncuların daha fazla koşması ve sorumluluk alması gerektiğini kaydederek, “Bu takımdaki oyuncular artık genç değil, dolayısıyla daha fazla sorumluluk almalıyız. Kendimizden beklentimiz daha yüksek olmalı, hata yapmaktan korkmamalıyız.” dedi.

MAÇTAN DAKİKALAR

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup’taki ikinci maçında Sırbistan ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

  1. dakikada Yusuf Yazıcı’nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Mahmut Tekdemir topu kafayla arka direğe gönderdi. Ozan Kabak’ın yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.
  2. dakikada Ozan Tufan’ın ceza sahası dışında çektiği sert şutta kaleci Rajkovic meşin yuvarlağı kornere çeldi.
  3. dakikada sol kanattan gelişen hızlı Sırbistan atağında Radonjic’in, sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Çağlar Söyüncü’den döndü. Ardından topla buluşan Kostic’in şutunda meşin yuvarlağı Çağlar Söyüncü uzaklaştırdı.
  4. dakikada sağ kanattan Çağlar Söyüncü’nün ayağının kayması sonucunda topla buluşan Tadic, pasını ceza sahası içindeki Aleksandar Mitrovic’e attı. Mitrovic’in yakın mesafeden çektiği şutta kaleci Mert Günok topu kornere çelmeyi başardı.
  5. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Kolarov ile girdiği ikili mücadelede Nazım Sangare yerde kaldı. Maçın hakemi Aleksei Kulbakov, Kolarov’u ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.
  6. dakikada Cengiz Ünder’in pasında topla buluşan Yusuf Yazıcı’nın ceza sahası dışından şutunda kaleci Rajkovic meşin yuvarlağı kontrol etti.
  7. dakikada Ozan Tufan’ın pasında topu kontrol eden Hasan Ali Kaldırım’ın ceza sahası dışı sol çaprazdan çektiği şutta meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
  8. dakikada Cengiz Ünder’in sağdan ceza sahasına ortasında Yusuf Yazıcı’nın uygun durumda yakın mesafeden yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı.
  9. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Kenan Karaman’ın yerden şutunda kaleci Rajkovic meşin yuvarlağı kontrol etti.

Sırbistan-Türkiye maçı golsüz tamamlandı.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.