Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nda kıyasıya mücadele…

04.08.2018
A+
A-

Sakarya Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Pisti’nde düzenlenen şampiyonanın 3. ayağı, sıralama turlarıyla başladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından düzenlenen Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 3. ayağı, Sakarya’da sıralama turlarıyla başladı.

Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Pisti’nde düzenlenen şampiyonanın sıralama turuna 30 sporcu katıldı.

Teknik kontrollerin ardından serbest ve sıralama antrenmanlarıyla start alan şampiyonada sporcular, bin 300 metre uzunluğundaki pistte hünerlerini sergiledi.

Şampiyonada 65 cc, 85 cc, S 3 gençler, süpermoto A ve süpermoto B sınıflarında sporcular, sıralama turlarında en iyi dereceyi almak için mücadele etti.

Yarışlar hakkında AA muhabirine bilgi veren TMF Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yıldırım, TMF ve Ege Motosiklet Kulübünün organizesinde Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 3. ayağını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şampiyonada 5 kategoride 30 sporcunun yarıştığını ifade eden Yıldırım, “Sporcularımızın çoğu 11-16 yaş kategorisinde. Şampiyonadaki asıl hedefimiz yarışçı sayısını artırmak. O sebeple daha çok çocuklara ve gençlere önem gösteriyoruz. Sıralama yarışlarımızı yapıyoruz. Yarın da genel yarışlarımız gerçekleşecek ve akşamında sporcularımıza ödülleri verilecek. Seyircilerimizi yarışlara bekliyoruz, ne kadar çok seyirci olursa o kadar talep artar.” diye konuştu.

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 3. ayağında yarışlar yarın gerçekleştirilecek.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.