Türkiye genelinde sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Türkiye genelinde sokağa çıkma kısıtlaması başladı
22.11.2020
A+
A-

Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde yarın saat 05.00’e kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

Yeni tip korona virüs ile mücadele kapsamında, 81 ilde yarın saat 05.00’de sona ermek üzere sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

Yeni tip korona virüs ile mücadele kapsamında, 81 ilde yapılacak olan sokağa çıkma yasağı saat 20.00 itibariyle resmen başladı.

Toplamda 9 saat boyunca sürecek olan sokağa çıkma yasağı yarın (23 Kasım) saat 05.00’de sona erecek. Peki, kaça kadar sürecek, nereler açık olacak, kimler muaf?

İşte sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili tüm detaylar…

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA AÇIK OLACAK YERLER

  1. İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri,
  2. Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri,
  3. Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ileişletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlıbakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri­afetle ilgiliçalışma yürüten kurum/kuruluşlar, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT vb.)
  4. Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis veişletmeler (rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi),d) Yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat/ithalat/transit geçişler dâhil) ve lojistiğini yapanfirmalar,
  5. Oteller ve konaklama yerleri,
  6. Sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat, donanım vb. faaliyetleri yürüten işletme/firmalar,g) Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri,ğ) Üretim ve imalat tesisleri,
  7. Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları ve gazete dağıtıcıları.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.