Türk tekstil sektörü, AB’nin en büyük tedarikçi ülkesi olacak

20.09.2018
A+
A-

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tekstil sektörünün dünyadaki en büyük fuarları arasında yer alan Paris’te düzenlenen Texworld Paris ve Premiere Vision fuarlarına katıldı.

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Birlik olarak öncelikli hedeflerimiz arasında Fransa başta olmak üzere Avrupa’ya olan ihracatımıza ivme kazandırmak var. Türk tekstil sektörü hali hazırda AB ülkelerinin en büyük ikinci tedarikçi ülkesi. Hedefimiz AB’nin en büyük tedarikçi ülkesi olmak. Fransa’da katıldığımız bu iki önemli fuarda bu hedefimizin gerçekleşmesine büyük katkılar sunacak.”

Tekstil sektörü ihracatına ivme kazandırmak amacıyla dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen hemen hemen her fuara milli katılım organizasyonu ile katılan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Paris’te düzenlenen dünyadaki en büyük fuarlar arasında yer alan Texworld ve Premiere Vision fuarlarına bu kez dergi standı ile katılım gösterdi. Parc d’Expositions’da 19-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Premiere Vision Paris Fuarı’nda 190 Türk tekstil firması katılım gösterirken, 17-20 Eylül tarihleri arasında Paris Le Bourget’de düzenlenen Texworld Fuarı’nda ise 102 tekstil firması yer aldı.  Kumaş, hazır giyim, aksesuar ve deri ürünlerini sergileyen Türkiye’nin yanı sıra fuara aralarında 5 kıtadan sektör profesyonelleri akın etti.

Fuara şu ülkelerden ziyaretçi geldi:
“Bangladeş, Belarus, Belçika, Kanada, Çin, Kolombiya, Çekya, Mısır, Fransa, Almaya, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, Italya, Japonya, Kore, Lübnan, Fas, Hollanda, Pakistan, Portekiz, Singapur, İspanya, İsveç, Tayvan, Tayland, BAE, İngiltere, ABD, Vietnam.”

“Dünyada, Türk tekstil sektörü gitgide önem kazanıyor”

Fransa’da düzenlenen fuarları değerlendiren UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Bursalı firmaları dünya pazarlarına açmak için sektörün öncü fuarlarına her fırsatta katıldıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Fuarlarda dünya tekstil sektörü için Türkiye’nin öneminin gitgide arttığını görüyoruz. Birlik olarak öncelikli hedeflerimiz arasında Fransa başta olmak üzere Avrupa’ya olan ihracatımıza ivme kazandırmak var. Türk tekstil sektörü hali hazırda AB ülkelerinin en büyük ikinci tedarikçi ülkesi. Hedefimiz AB’nin en büyük tedarikçi ülkesi olmak. Fransa’da katıldığımız bu iki önemli fuarda bu hedefimizin gerçekleşmesine büyük katkılar sunacak” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.