TSK’dan Irak’ın kuzeyine ‘Pençe-Kaplan Operasyonu’

TSK’dan Irak’ın kuzeyine ‘Pençe-Kaplan Operasyonu’
17.06.2020
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesine “Pençe-Kaplan Operasyonu” adıyla yeni bir harekat başlatıldığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesine “Pençe-Kaplan Operasyonu” adıyla yeni bir harekat başlatıldığını, Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandoların hava hücum harekatıyla bölgeye intikal ettiğini bildirdi.

MSB’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ”Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandolarımız, hava hücum harekatıyla bölgeye intikal etmişlerdir.” ifadesi kullanıldı.

Bu arada MSB tarafından “Pençe-Kaplan Operasyonu”na ilişkin ilk görüntüler de paylaşıldı.

Bakan Akar ve ve TSK Komuta Kademesi Harekat Merkezi’nde

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, “Pençe-Kaplan Operasyonu”nu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare ediyor.

Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri İHA ve SİHA’larla desteklenen komandoların hava hücum harekatıyla bölgeye intikal ettiği Pençe-Kaplan Operasyonu’nu Milli Savunma Bakanı Akar ile TSK Komuta Kademesi anlık takip ediyor.

Harekat öncesinde brifing ile sahadaki son hazırlıklara ilişkin bilgi alan Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, harekatı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare ediyor.

“Operasyon planlandığı şekilde başarıyla sürüyor”

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesine düzenlenen “Pençe-Kaplan Operasyonu”nun planlandığı şekilde başarıyla sürdüğünü bildirdi.

MSB’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ”Hava hücum harekatı öncesinde bölgede konuşlu topçu birliklerimizce belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vuruldu. Pençe-Kaplan Operasyonu, planlandığı şekilde başarıyla sürüyor.” ifadelerine yer verildi.

Gül ve Çelik’ten “Pençe-Kaplan Operasyonu”na destek mesajı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Pençe-Kaplan Operasyonu’na ilişkin, “Rabbim yiğit Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun, şanlı ordumuzu muzaffer eylesin.” ifadesini kullandı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ”Ordunun Duası” şiirinden, “Millet için etti mi ordum sefer. Kükremiş aslan kesilir her nefer.” dizelerine yer verdi.

Pençe-Kaplan Operasyonu’nun başladığını belirten Gül, “Rabbim yiğit Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun, şanlı ordumuzu muzaffer eylesin.” ifadelerini kullandı.

“Terör örgütlerini imha etmek meşru hakkımızdır”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin uluslararası hukuka dayanan haklarını kullanarak teröre karşı etkili mücadelesini sürdürdüğüne işaret ederek, Türkiye’nin, sınırlarına, vatandaşlarına ve güvenlik güçlerine saldıran teröristlerle mücadele etmenin en doğal hakkı ve görevi olduğunu vurguladı.

Ülkenin ve insanlığın düşmanı olan terör örgütlerinin Türkiye’ye saldırırken başka ülkelerin topraklarını kullandığına dikkati çeken Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu terör örgütlerini bulundukları yerde imha etmek meşru hakkımızdır. Türkiye’nin terörle mücadelesi en temel hukuk ilkelerinden güç almaktadır. Bu terör örgütlerinin o topraklarda bulunması gayrı meşrudur. Bunu eleştirmeyenlerin, Türkiye’nin meşru terörle mücadelesi hakkında olumsuz açıklama yapmaları teröre destek vermek anlamına gelir.

Milletimizin ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için yürüttüğümüz terörle mücadele, dünyanın en meşru mücadelesidir. Gücünü hukuktan ve haklılıktan alan güçlü bir terörle mücadele yürütüyoruz. Dualarımız ve desteğimiz kahraman komandolarımızla beraber. Allah yardımcıları olsun. Kılıçları keskin olsun.”

(AA)

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.