TKDK Bursa’dan Karasıl’a makine ekipman desteği

23.10.2018
A+
A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğü ile Karasıl Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında IPARD II Programı çerçevesinde sözleşme imzalandı.

TKDK’dan yapılan açıklamaya göre, makine parkları 302-6 projeleri IPARD II Programı çerçevesinde 2016 yılında 42 ilde uygulanmaya başlanan makine parkları 302-6 projeleri, yerel tarım sektörünün ortak ihtiyaçlarına hizmet edecek yatırımları içeriyor.

Bu alanda makine ekipmanın saklanması için binaların inşası, yenilenmesi veya genişletilmesi, tarımsal makine alet ve ekipmanların alımı, kendi tüketimi için yenilenebilir enerji üretimi amacıyla makine-ekipman alımı ve inşaat işleri bu kapsamda destekleniyor.

Bursa 42 il içinde 11 makine parkı projesiyle en fazla bu alt tedbirden proje alan il oldu.

Bursa İl Koordinatörlüğünce, bu projelerin 9’u IPARD II 1. çağrı döneminde desteklenirken 2’si de IPARD II 3. çağrı döneminde desteklendi. Bu yatırımların toplam bütçesi 1 milyon 685 bin lira olup 921 bin 340 liralık hibe desteği sağlandı.

Bu kapsamda Karasıl Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile sözleşme imzalandı. Proje kapsamında Karasıl’a 7 makine ekipmanı alınacak.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.