TİSK: Asgari ücret, enflasyonla mücadele hedeflerini desteklemeli

06.12.2018
A+
A-

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, “Asgari ücret belirlenirken; hedef yatırımlar, rekabet gücü, verimlilik, işsizlikle ve en önemlisi enflasyonla mücadele hedefleri dikkate alınmalıdır” dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, 2019 yılı için belirlenecek asgari ücret ile ilgili Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun gerçekleştirdiği ilk toplantının ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türk sanayicileri olarak; küresel yarışta rekabet gücümüzü korumayı, verimliliğimizi artırmayı, ekonomimizi güçlendirmeyi ve uzun vadede ülke refahını artırmayı hedefliyoruz. 2019 yılı için belirlenecek asgari ücretin, bu anlamda kritik öneme sahip olduğunu düşünüyoruz.

Son günlerde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumla mücadele için Hükümetimiz bir dizi tedbirler almış ve almaya devam etmektedir. Bizler, Hükümetimizin ekonomimizi güçlendirmek adına aldığı önlemleri destekliyor ve işveren camiası olarak, bu sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz.

Bu çerçevede asgari ücret belirlenirken; hedef yatırımlar, rekabet gücü, verimlilik, işsizlikle ve en önemlisi enflasyonla mücadele hedeflerinin dikkate alınması ekonominin güçlendirilmesi adına alınan tedbirlerin destekleyicisi olacaktır.

Öte yandan, Hükümetimiz tarafından son yıllarda işverenlere verilen asgari ücret desteğinin işletmelerimiz açısından can suyu olduğunu belirtmek isteriz. Asgari ücrette değişiklik olmadığı halde Ekim ayından itibaren desteğin kesilmesi ile birlikte asgari ücretin işverene maliyeti yükselmiştir.

Söz konusu desteğin önümüzdeki yılda artırılarak devam etmesi, ücret artışlarından kaynaklanan etkilerin azalmasında ve ülkemiz rekabetçiliğinin korunmasında çok önemli rol oynayacaktır.”

TİSK Başkanı Önen, hükümet ve sosyal taraflar arasındaki uyumun, çalışma barışının sağlanmasında en temel etkenlerden olduğunu kaydetti ve Asgari Ücret Tespit Komisyonumuzun alacağı kararların ülkemiz geleceği adına hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.