SP lideri Karamollaoğlu; Gül, Davutoğlu ve Babacan ile görüşecek

SP lideri Karamollaoğlu; Gül, Davutoğlu ve Babacan ile görüşecek
21.08.2019
A+
A-

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yeni parti hazırlığındaki Ahmet Davutoğlu, Ali Bababcan ve Abdullah Gül ile bir görüşme gerçekleştireceğini açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu partisinin Balgat Eğitim Merkezi’nde haftalık basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularına cevap verdi. Karamollaoğlu, yeni parti kurmaya hazırlanan AK Partili isimlerle ne düşündükleri noktasında görüşeceklerini belirtip partisinin kapısının herkese açık olduğunu söyledi.

“DAVUTOĞLU, BABACAN VE GÜL İLE GÖRÜŞECEĞİM”

Milli Gazete’nin haberi göre Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül’ün yeni parti kurma hazırlıklarına ilişkin soruya cevap veren Karamollaoğlu şu açıklamalarda bulundu: Arkadaşlarla görüşeceğiz. Esas itibarıyla ne düşünüyorlar, ne yapmak istiyorlar, bu gelişmeler karşısındaki tutumları ne olacak, bunları onların ağızından dinleyeceğim.

“BİLDİĞİNİZ GİBİ İKİ SENEDİR TEMASIM VAR”

Görüşeceğiz ama zamanlamada biraz sıkıntımız oldu araya bayramlar girdi. Arkadaşlarla görüşeceğiz, ne düşünüyorlar. Bu arkadaşlarla bildiğiniz gibi iki senedir temasım var. O zaman bir parti gündemde değildi. Şimdi partileşme gündeme geldi. Partileşmeden hemen öncede bu arkadaşlarla görüşmemiz oldu. Ben şimdi gidip esas itibarıyla ne düşünüyorlar, ne yapmak istiyorlar, bu gelişmeler karşısındaki tutumları ne olacak, bunları onların ağzından dinleyeceğim.

“ŞAHSİYETLİ BİR DIŞ POLİTİKAYI ÖNEMSERİZ”

Eskiden de ifade ettik kapımız açık bizimle beraber bizim politikalarımız, prensiplerimiz çok net. Biz dış politikada şahsiyetli bir dış politikayı önemseriz. Kendini büyük güç kabul eden hiç bir kimsenin etkisinden kalmadan kendi içimizde karar veririz. Ekonomide üreterek kalkınmayı, sanayileşmeyi, teknolojide zirveye çıkmayı arzu ederiz. Eğitim bizim olmazsa olmazımız ama bunların hiç birisinde arkadaşlarımız ne düşünüyorlar bunları bilmiyoruz ama yakında bu arkadaşlara gidip bunları dinleyeceğim.

Saadet Partisi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmenin tarihin henüz belli değil

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.