Teknoloji bağımlılığı çocukları obez yapıyor!

Teknoloji bağımlılığı çocukları obez yapıyor!
17.05.2019
A+
A-

Özellikle çocukluk çağında yaygın olarak görülmeye başlanan obeziteye karşı etkin mücadele ve bilinçlendirme kapsamında çocuk kanallarında artık cips ve gazlı içecek reklamları yayınlanmıyor. Çocuklar başta olmak üzere, hareketli bir yaşam için herkes spora teşvik edilirken, erken teşhisin de önemine dikkat çekiliyor.

Nişantaşı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Birsen Öztürk, çocukluk çağındaki obezite yaklaşımını değerlendirdi.

Obezite en çok çocukları seviyor

Vücutta aşırı yağ depolanması ile karakterize olan obezite sıklığının, yetişkinlerde olduğu kadar çocuklarda da hızla arttığını söyleyen Nişantaşı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Birsen Öztürk, “Ülkemizde fazla kilolu çocuk oranı yüzde 14.3, obez çocuk oranı ise yüzde 8.2 olarak bildirilmektedir. Obez çocukların çoğu ilerleyen yaşlarda da obezite ile mücadele etmekte ve ciddi sağlık sorunları yaşamaktadır. Erişkinlerde obezite tedavisinin güçlüğü düşünüldüğünde, çocukluk çağında gereken müdahalenin yapılması oldukça önem kazanmaktadır. Bir çocuğun kilo, boy, boya göre tartı, vücut kitle indeksi, bel çevresi gibi ölçümleri yapılarak obez olup olmadığına karar verilebilir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.