Tanzim satışında dikkat eden iddia!

Tanzim satışında dikkat eden iddia!
12.02.2019
A+
A-

Barış Yarkadaş: Tanzim satış noktaları günde ortalama 200 bin lira zarar edecek.

CHP’li Barış Yarkadaş, İBB’nin tanzim satış noktalarının günde ortalama 200 bin lira zarar edeceğini belirterek, “Seçim öncesi popülizm uğruna, kamunun kaynakları adeta yağmalanıyor” dedi.

CHP’li Barış Yarkadaş, tanzim satış noktaları ile ilgili yaptığı açıklamada İBB’nin her gün ortalama 200 bin lira zarar edeceğini söyledi.

Mersin Aydıncık Hali ile görüşen Yarkadaş, İBB Tanzim Satış Çadırı için kilosu 4 TL’ye iki TIR satıldığını söyledi.

Buna 50 kuruş da nakliye masrafı biniyor. Salata böylece 4.5 TL oluyor.

İBB’nin her gün 200 bin TL zararda olduğu söyleyen Yarkadaş’ın tweetleri şöyle:

İBB, çadırda kendi personelini çalıştırdığı için, ürünlere ‘işçilik maliyeti’ binmiyor. Ancak ilginç olan şu: İBB, Aydıncık’tan 4.5 TL’ye mal ettiği salatayı, tezgahta 4 TL’ye satıyor. Ve böylece kilo başına 50 kuruş zarar ediyor. Dün İstanbul’a 18 TIR sebze meyve aracı geldi. Bu 360 ton sebze meyvenin İstanbul’a geldiğini gösteriyor. Demek ki; İBB dün her ürünün kilosunu ortalama 50 kuruş zararla sattı. 360 ton sebze meyvenin kilo başına 50 kuruş zararla satılması ortaya çok ciddi bir maliyet çıkarıyor. Bu zararı kim nasıl ve nerden karşılayacak?

İBB, aldığı fiyata mal satarak, her gün ortalama 200 BİN TL zarar edecek. Sadece iki günde yaklaşık 400 BİN TL’lik bir zarar var şu an… Seçim öncesi popülizm uğruna, kamunun kaynakları adeta yağmalanıyor. Bu tablonun Ankara, İzmir, Bursa ve Denizli’de yaşandığını da unutmayın.

AKP, inşaat sektörünü de çökerttiği için artık başka arayışlara girdi. Onlara para lazım. Dün gece @halktvcomtr ‘de @gurkanhacir ‘ın programında da anlattım. AKP, yeni bir Hal Yasası üzerinde çalışıyor. Hal esnafını bu yüzden hedef gösteriyorlar. Peki dertleri ve hedefleri ne? Yeni Hal Yasası ile 170 olan Hal sayısını 35’e düşürmek; hallerin yerine ise Meyve Sebze Toplama Merkezi adı altında yeni bir ağ kurmak istiyorlar. Böylece, yandaşların yöneteceği MSTM’ler, yeni bir TEKEL haline gelecek. Köylü, ürününü sadece bu merkezlere satabilecek.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.