Sürpriz cumhurreisi adayından mesaj var

Sürpriz cumhurreisi adayından mesaj var
18.10.2020
A+
A-

Aldığım bir e-posta iletisinde okurum, 2023 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını ve yapmak istediklerini benimle paylaşmış.

Okurumun paylaşımı şöyle:

Sayın Atilla Sağım,

Evladı Fatihan bir ailenin çocuğu olarak anavatanımızın güzel bir bölgesinde dünyaya geldim. Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra 25 yıl devletime milletime hizmet ettim ve emekli oldum. Görevde bulunduğum sürede devletimizin çalışma sistemini ve siyasilerin düşünce bazında nasıl görev yaptıklarını inceleme fırsatı buldum ve milletimi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, ayrıca dünyanın marka cenneti yapacak seçim beyannamemi ilk sizinle paylaşmayı uygun gördüm.

Değerlendirmeniz dileği ile selamlar.

Seçilmem durumunda milletime taahhüdümdür:

* Devletimizin ve milletimizin var olabilmesi için 2 bin yıllık köklerimize daha fazla sahip çıkarak, devletin savunma reflekslerini güçlendirerek, Türkiye Devleti bir cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî Marşı, “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır. Anayasanın 1’inci maddesindeki devletin şeklinin cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2’nci maddesindeki cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez anlayışı hukukun garantisi altına alınacaktır.

* Devlet içerisinde hiçbir güç Türkiye Büyük Millet Meclisinin üzerinde olmayacak ve TBMM denetimi kapsamında olacaktır.

* Cumhurreisliği ve milletvekili seçimleri 4 yılda bir olmak üzere yapılacak, iki dönemden fazla hiç kimse seçilemeyecek. Bu iki dönem kuralı tüm sivil toplum kuruluşları için de geçerli olacak.

* Milletvekili maaşları kaldırılacak, sadece Meclis çalışmaları için yapılan masraflar ödenecek. Cumhurreisi, bakan ve milletvekilliği emekliliği kaldırılacak, bu kapsamda bulunanların maaşları kesilip normal emekliler seviyesine indirilecek, sağlık harcamaları herkese uygulanan standartlara çekilecek.

* Devlete ve yerel yönetimlere personel alımında sözlü mülakat kaldırılacak, sadece yazılı sınav ile personel alımı gerçekleştirilecek.

* Hakim ve savcıların maaşları kaldırılacak, hayatlarını temin edecek maaş çeki uygulaması denetimi getirilecek. HSYK’dan siyasiler çıkarılacak, atamalar liyakata göre yapılacak. Anayasa Mahkemesine üyeler hakim ve savcıların tamamı tarafından seçilecek aynı uygulama üniversite ve YÖK içinde uygulanacak. Hukukumuzda delilden suçluya ve beyan esası getirilecek yanlış ve yanlı karar verenler verdikleri ceza kadar hüküm olacaklar.

* Beştepe Külliyesi tüm bakanlıkların içinde barındırdığı yeni başbakanlık binası olacak. Cumhurbaşkanlığı Çankaya’ya taşınacak. Danışmanlıklar on altı ile sınırlandırılacak.

* Devlette lojman, konuk evi uygulamalara son verilecek. Hiçbir devlet görevlisinin normal vatandaştan üstünlüğü olmayacak.

* Eğitim alanında anasınıfı dahil (5+3+4) İlk-Orta-Lise zorunlu olacak. İşlevi olmayan üniversiteler önce meslek okuluna dönüştürülecek, sonrasında sayıları azaltılacak. Milli Eğim Bakanlığında öğretmen atamaları liyakat esaslarına göre kurum içinden yapılacak. Siyasilerin atamalarda dahli olmayacak ve lüzum görülen köy okulları yeniden açılacak. Kesintisiz 12 yıllık eğitimde çocuklarımız hayata kazanacakları el becerileriyle eğitime tabi tutulacaklar ve lise mezunu olan her gencimiz en az bir yabancı dil öğrenmiş olacak.

* Devlette kadro açılması TBMM’nin beşte üç çoğunluk kararı ile alınacak.

* Vergilerde %50 indirim olacak. Beyana göre vergi toplanacak, herkes kazandığı kadar vergi verecek.

* Yerli üretimin artırılması için önce OSB imar projelerinin tüm Türkiye baz alınarak tek seferde bölgeler arası işsizlik ve gelişmişlik verileri göz önünde bulundurularak yapılacak. İhracat yapan firmalara her türlü destek sağlanacak. İthalatta her marka ürün sadece bir firma tarafından değil, en az 16 firma tarafından getirilecek rekabet sistemi daha da güçlenecek.

* Tarım endüstri kolu yapılacak her bölgeye kooperatifleşme ve devletin desteği ile soğuk hava depoları kurulacak. Tarım ürünleri ihracatı için Türk tipi tohum uygulaması uzun vadede zorunlu yapılacak. Hayvancılığın her dalı desteklenecek ve ihracat konumuna getirilecek.

* İllerin sayıları coğrafya şartlarına göre düşürülecek ve Büyükşehir uygulaması tüm iller için uygulanacak, alt kademe belediyeleri kapatılacak, Valiler seçimle göreve gelecek, Büyükşehir Meclisi yetkileri artırılacak. Valilik ve Büyükşehir Belediyeleri harcamaları internet üzerinden kesintisiz yayımlanacak.

* Devlette ihale yasası değişecek, rekabet esas alınacak ve canlı olarak ihaleler yayımlanacak.

* Türk toplumunun temel ihtiyaç araçları yerli üretim olacak. Devlet –özel sektör eliyle Türkiye başta savunma sanayi olmak üzere hiçbir teknik parçasını ithal etmeyecek.

* Bilim araştırmaları akademisi yedi ayrı bölgede kurulacak ülkenin ihtiyacı her türlü yenilik ihtiyacı karşılanacak.

* Delege sistemi başta siyasi partilerden ve tüm sivil toplum kuruluşlarından kaldırılacak. Üyelik görevini yerine getirenler tarafından yöneticiler seçilecek. Tercihli oy uygulaması her alanda uygulanacak. Parlamenter sisteme geçiş derhal olacak.

* Özgür basın, anayasa ve hukuk güvencesinde görevini yapacak, basın kuruluşu sahipleri farklı ticaret alanlarında faaliyet gösteremeyecek.

* Cami imamları ve müezzinlerinin maaşları Osmanlı döneminde olduğu gibi cemaat tarafından ödenecek.

* Askerlik zorunlu olmaktan çıkarılacak, profesyonel ordu sistemine geçilecek.

* 12 Eylül 1980 tarihinden itibaren tüm yolsuzluklar Sayıştay müfettişleri tarafından araştırılacak. Türk milletine ait paralar Hazineye irat kaydedilecek. Yolsuzlukla yurt dışına kaçırılmış paralar da, suçlular da Türk adaletinin önüne çıkarılacak.

* Faali meçhul cinayetlerin hepsi aydınlatılacak, terörle mücadeleye sosyal, kültürel, ekonomik ve diplomatik unsurlar dahil edilecek.

Sayın basın mensubu, şimdilik sizlere söyleyebileceğim yukarıda saydığım maddelerdir. İleriki günlerde daha farklı konulardaki görüşlerimi ileteceğim.

Saygılarımla.

***

Değerli okurumuzun görüşleri bu yönde…

Bizden sizlere aktarmak görevimiz.

Olur mu?

Burası Türkiye…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.