Suriye’ye bayram göçü: Bu nasıl mültecilik!

Suriye’ye bayram göçü: Bu nasıl mültecilik!
21.05.2019
A+
A-

Ramazan Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, bir süreliğine ülkelerine dönmeye başladı. Bayramı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla güvenli hale getirilen bölgelerdeki yakınlarının yanında geçirmek üzere randevu alan yaklaşık 22 bin Suriyeliden bin 500’ü ülkesine gitti.

Ramazan Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, bir süreliğine ülkelerine dönmeye başladı.

Bayramı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla güvenli hale getirilen Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab gibi bölgelerdeki yakınlarının yanında geçirmek üzere randevu alan yaklaşık 22 bin Suriyeliden bin 500’ü ülkesine gitti.

Göç İdaresi İl Müdürlüğü, jandarma ve polis ekiplerinin nezaretinde işlemlerini yaptıran Suriyeliler, Kilis Halk Sağlığı Müdürlüğünce kurulan sağlık merkezinde 0-15 yaş grubundaki çocuklarının eksik aşılarını da yaptırdı.

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince son kontrolleri yapılan Suriyeliler, otobüslerle ülkelerine gönderildi.

Suriyeli Mustafa Hachasan, yaklaşık 5 yıl önce annesini, babasını ve birçok yakınını geride bırakarak Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldığını belirtti.

Türk devletinin sağladığı imkanlar sayesinde uzun yıllardır görmediği ailesini göreceği için çok mutlu olduğunu dile getiren Hachasan, “Allah Türk devletinden razı olsun, Türkiye’ye minnettarız, onların sayesinde bayramı ülkemde yakınlarımla geçireceğim” diye konuştu.

Bayramlaşmak amacıyla Suriye’ye gidenlerin dönüş işlemleri 10 Haziran Pazartesi günü saat 08.00’de başlayıp, 1 Kasım Cuma günü 17.00’de tamamlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.