Suriyelilere yardımı kesen Başkan hakkında soruşturma!

Suriyelilere yardımı kesen Başkan hakkında soruşturma!
03.05.2019
A+
A-

İçişleri Bakanlığı, Suriyelilere yapılan yardımın kesilmesi ile ilgili Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan hakkında soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı, CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında kentteki Suriyelilere yapılan yardımın kesilmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

T24’te yer alan habere göre, Suriyelilere yapılan yardımın kesilmesinin kendisinin seçim öncesindeki vaatlerinden biri olduğunu ve bunu yerine getirdiğini belirten Özcan, “Tavrımız net, söylediğimiz net. Abdestimden şüphem yok” dedi.

Seçimler öncesinde CHP’nin Bolu milletvekili olarak görev yapan Özcan, mazbatasını alarak göreve başlamasının ardından, ‘Bolu Belediyesi’nden yabancı uyruklulara ayni ve nakdi yardım yapılmaması’ yönünde talimat vermişti. İlk resmi yazısını Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne gönderen Başkan Özcan, talimatında şunları kaydetmişti:

”Ülkemizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Türk Kızılay’ı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘Sosyal Uyum Yardımı’ adı altında yardım yapılmaktadır. Bu nedenle, ilimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden ayni ve nakdi yapılmaması hususunda, gereğini rica ederim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.