Süper Kupa Liverpool’un oldu!

Süper Kupa Liverpool’un oldu!
15.08.2019
A+
A-

Vodafone Park’taki 2019 Süper Kupa mücadelesi nefes kesti. Normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 biten maçta Liverpool, penaltı atışları sonucunda Chelsea’yi 5-4 yenerek kupayı müzesine götürdü.

Vodafone Park’ta oynanan Süper Kupa’da, Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ile Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea karşı karşıya geldi. 120 dakikası 2-2 sona eren maçın penaltılarında Chelsea’yi 5-4 mağlup eden Liverpool, kupanın sahibi oldu. Liverpool’un golleri 48 ve 95. dakikalarda Sadio Mane’den gelirken, Chelsea’nin gollerini 36. dakikada Giroud ve 101. dakikada penaltıdan Jorginho kaydetti.

ABRAHAM PENALTIYI KAÇIRDI

Liverpool’da Firmino, Fabinho, Origi, Alexander-Arnold ve Muhammed Salah penaltı atışlarını gole çevirdi. Chelsea’de Jorginho, Barkley, Emerson ve Mason Mount topu ağlara gönderirken Abraham son penaltıyı Adrian’a nişanladı.

KARŞILAŞMAYI KADIN HAKEM YÖNETTİ

İki takım arasındaki önemli maçta kadın hakemler görev aldı. Karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonundan kadın hakem Stephanie Frappart yönetti. Frappart’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Manuela Nicolosi ve İrlandalı Michelle O’Neill gerçekleştirdi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Karşılaşma öncesinde ve sırasında Vodafone Park’ın yanı sıra taraftarların yoğunlaştığı bölgelerde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Liverpool ile Chelsea arasında oynanan UEFA Süper Kupa maçı nedeniyle kentte 15 bin polis görevlendirildi. Stat ve çevresinde 8 bin 500 polis güvenliği sağladı. Kent geneli havalimanı, meydanlar ve otellerde olmak üzere toplam 15 bin polis maç için görev yaptı.

DÜNYA İSTANBUL’DAKİ MAÇI İZLEDİ

Avrupa futbolunun bu önemli gecesinde dünyadaki futbolseverler, Vodafone Park’taki maçı izledi. Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan bilgiye göre İstanbul’daki mücadele, Avrupa’nın yanı sıra Afrika, Asya, Latin Amerika, Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Okyanusya’nın tamamında yer alan 215 ülkede naklen ekranlara geldi.

LİVERPOOLLU TARAFTARLAR MAÇA DAHA FAZLA İLGİ GÖSTERDİ

Karşılaşmanın oynandığı Vodafone Park tamamen doldu. Mücadeleyi 40 bine yakın taraftar izlerken, Liverpool taraftarları maça daha fazla ilgi gösterdi. Tribünlerin büyük bölümünde kırmızı formalı taraftarların olduğu görülürken, Chelseali taraftarlar tribünlerin küçük bir bölümünü doldurabildi.

TÜRK FUTBOLSEVERLER DE TRİBÜNDE YER ALDI

UEFA Süper Kupa mücadelesine İngiliz taraftarlar kadar Türk futbolseverler de büyük ilgi gösterdi. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor formasını giymiş taraftarlar, tribündeki yerlerini aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.