Strateji Enstitüsü; Güçlü Türkiye İçin Var!

Strateji Enstitüsü; Güçlü Türkiye İçin Var!
31.07.2020
A+
A-

İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nın, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize, yeniden devlet, millet ve medeniyet olarak uyanışımıza vesile olmasını dileriz.

Sadece bayram mesajı paylaşmak değil, inanmak, birlik olmak, mücadele etmek ve gereğini yaparak dünya devletler ve milletler arenasında güçlü olarak yer alacak adımları atmalıyız. İç çekişmelerle enerjimizi ve zamanımızı boşa harcamayalım. Doğruları destekleyelim, yanlışları düzeltelim, eksikleri tamamlayalım. Bu nedenle düşünce kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları olarak stratejik vizyon ve misyon ortaya koymalıyız.

Strateji Enstitüsü; bu amaçla kurulmuş bir düşünce ve sivil toplum kuruluşudur.

  • Strateji Enstitüsü
  • Yerli ve Milli Düşünce Kuruluşu
  • Yerli ve Milli Sivil Toplum Kuruluşu
  • Dijital Çağ

Dünya konjönktüründe meydana gelen büyük çaplı gelişmeleri yeni bir çağ başlangıcı olarak  düşünülebiliriz. Bu yeni dijital çağ, stratejik plan, stratejik düşünce, stratejik bakış, inovasyon ve analitik düşünce gibi kavramların önemini bir kez daha göstermiştir. Bu alana daha fazla yatırım yapmalıyız.

BİRSAM VE USAM

2014 yılında Birlik Stratejik Araştırmalar Merkezi (BİRSAM) olarak başlayan stratejik çalışmalar, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi (USAM) ve Strateji Enstitüsü (SEN) olarak devam ederek 2018 yılında “Strateji Derneği” adı altında kurumsallaşarak resmiyet kazandı. Çalışmalarına daha güçlü devam etmektedir.

Yerli ve Milli Düşünce Kuruluşu

“Güçlü Türkiye’nin Stratejik Vizyonu” hedefi ile kurularak, Yerli ve Milli Stratejik Araştırmalar Merkezi, Yerli ve Milli Düşünce Kuruluşu, Yerli ve Milli Sivil Toplum Kuruluşu olma yolunda, Stratejik Projeler ve Stratejik Raporları ile önemli adımlar atmaya devam ediyor. Öncü Düşünce Kuruluşu olarak vizyon ortaya koymaktadır.

Stratejik Vizyon Toplantıları

Strateji Enstitüsü de “Stratejik Vizyon Toplantıları”na devam etmektedir. Stratejik vizyon toplantılarında, akademisyen, bürokrat, teknokrat, diplomat, iş insanları, siyaset ve medya dünyasından önemli ve alanında uzman isimler tecrübe paylaşımında bulunuyor.

Kronik Sorunlara Kalıcı Çözümler

Ülkemizin kronik sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, gelecek vizyonu ile ilgili derinlemesine akademik, stratejik, sosyal, sağlık, spor, enerji, gıda, teknoloji, hukuk, siyasal, ekonomik ve diplomatik konularla ilgili çalışmalar yapmaktadır.

Küresel Strateji

Uluslararası alanda rekabet edebilecek etkili politikalar geliştirmek, Türk ve İslam ülkeleri arasında sosyal, kültürel, siyasal, ticari ve askeri alanda işbirliğini güçlendirmek, somut, uygulanabilir, sürdürebilir, kısa, orta ve uzun vadeli, milli, yerel, ulusal, bölgesel, kıtasal ve küresel stratejiler belirlemeyi amaçlamaktadır.

Yeni Global Düzen

Strateji Derneğinin ve Strateji Enstitüsünün çalışmaları desteklenmelidir. Yeni global düzen ile modern kölelik, endüstri 4.0, 5 G, HAARP, chemtrails, uzay kuvvetleri komutanlığı, blockchain, hashgraph, dijital para, big data, yapay zeka, biometrikçip, dijitalizm, robotizm ve transhümanizm gibi birçok yeni kavram ortaya çıktı. Bu kavramların içerisinde yer aldığı yeni bir düzen kurulmadan hazırlıklarımızı tamamlamalıyız.

Strateji Zirvesi

Stratejik raporlar, makaleler, seminerler, eğitimler, tv, gazete, dergi gibi bilimsel çalışmalar ile birlikte, Strateji Akademisi “Stratejik Vizyon Toplantıları” ile gündemdeki konuları, uzman konukları ile belirli periyodlarla derinlemesine ele almaktadır. Türkiye Stratejik Planı ve Türkiye Strateji Zirvesi gerçekleştirmeyi planlamaktadır.

Güçlü Türkiye

Daha güçlü bir Türkiye için birlik olmalı ve daha çok çalışmalıyız. Savunma Sanayinde olduğu gibi İHA, SİHA, TİHA ve yerli üretim silahlar, gıda, tarım, ilaç, su, enerji, teknoloji, yazılım, uzay bilimleri, istihbarat ve önemli her alanda teknopark ve teknoloji merkezleri ile strateji, Ar-Ge, Ür-Ge, Te-Ge ve inovasyon ile tarihte olduğu gibi yeniden büyük başarılara imza atabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle İslam aleminin bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dileriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.