Staj deneyimleri başarılı bir kariyerin ilk adımı

Staj deneyimleri başarılı bir kariyerin ilk adımı
23.05.2018
A+
A-

Teorik bilgiyi pekiştirmek ve pratik bilgi edinmek, profesyonel hayatın simülasyonunu yaşamak, network geliştirmek, mezuniyet sonrasında kolay iş bulmak ve hatta o işi gerçekten yapmak isteyip istemediğine karar vermede yardımcı olmak gibi sayısız avantajı olan stajlar özellikle üniversite öğrencileri için çok önemli. Websitesinde CV hazırlamadan, mülakat tekniklerine birçok konuda önemli tavsiyeler sunan toptalent.co, henüz staj bulamayan gençlere önemli tavsiyelerde bulunuyor:

  1. Araştırmalarınızı genişletin

Gelecek planlarına en uygun stajı bulmak için ancak “hedef şirketler listenizi” geniş tutmanızda fayda var. Büyük global şirketler dışında, yeni kurulmuş işletmeleri ve kar amacı gütmeyen organizasyonları da listenize ekleyebilirsiniz. Yeteneklerinizin daha kolay fark edilebileceği küçük ve orta ölçekli şirketleri de bu listeye ekleyebilirsiniz. Listenizi yaptıktan sonra, şirketlerin kendi web sitelerinden başvurmak ya da sıradan kariyer sitelerini kullanmak yerine, bağlantınızın bulunduğu ya da bağlantı kurabileceğinizi düşündüğünüz kişilerle iletişim kurmayı deneyin. Bu kişinin işe alım müdürü ya da supervisor olmasına gerek yok. Fakat yine de sizin şirkete alımınızda referans olabilecek kadar etkili bir çalışan olması iyi olur.

  1. Hayal edebileceğiniz herkese ulaşın

Networking staj bulmak için de anahtar olabiliyor. O nedenle çalışmak istediğiniz şirketlerde çalışan kişilerle, sosyal medya kanallarından ulaşıp iletişim kurarak, birebir ilişki geliştirmeye çalışın. Bu kişilerle yüz yüze tanışabileceğiniz sektörel etkinliklere, yerel buluşmalara mutlaka katılım gösterin. Ancak, bu emek gerektiren süreci daha da kısaltmak için bağlantılarınızı önceliklendirmeniz faydalı olabilir.

  1. Odaklı Kalın

Staj veya iş ararken en kritik unsurlardan bir tanesi de odaklı kalmak. Hangi iş olursa yaparım devri ve yaklaşımı artık sona erdi. Hazırlayacağınız başvuru niyet mektubu ve CV’niz hangi alana odaklandığınızı veya odaklanmak istediğinizi net şekilde söylemeli. Şirketler gerçekten bir alana tutkusu ve ilgisi olan yeteneklerle, ayran gönüllü olanları ayrıştırmak konusunda oldukça dikkatli ve seçici davranırlar.

Ayrıca, Türkiye’de faaliyet gösteren ve alanında öncü olan global ve ulusal şirketlerin iş ve staj programlarına toptalent.co üzerinden kolayca başvurarak en iyi şirketlerde kariyer yolunu açabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.