Soydaşlar, Akşener’i bağrına bastı

Soydaşlar, Akşener’i bağrına bastı
29.07.2019
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Batı Trakya’da bir dizi ziyaret bulundu.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen geziye Genel Başkan Akşener, kurmayları ile birlikte çıkarma yaptı. Yunanistan’daki Gümülcine’ye giden Akşener, Türkiye Başkonsolosluğu ile başlayan gezisine Dr. Sadık Ahmet’in kabrini ziyaret ederek noktaladı.

Soydaşlarımızın haklarına yönelik açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Yunanistan sınırları içinde yaşayan Türk azınlıkları söz konusu olduğunda Hükümet değil, devlet politikası gözü ile bakmak zorundayız. Bu hakların ihlal edilmesine karşı hem TBMM nezdinde, hem Yunan Hükümeti nezdinde desteğimizi sağlamamız bizim için borçtur” dedi.

BALKANLAR BİZİMDİR

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, gezi hakkında basın ile ayrıntıları paylaştı.

İl Başkanı Bahadır, “İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı olarak organizasyonunu üstlendiğimiz liderimiz ve İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in, komşumuz Yunanistan ve Bulgaristan’ı kapsayan “Balkan ziyaretinde kapsamlı görüşmeler yaptık’’ dedi.

Bulgaristan’dan gelen Balkan göçmeni ve Yunanistan’dan gelen Batı Trakya göçmeni soydaşlarıın ülkemizde en çok yaşadığı şehirlerin başında Bursa’nın geldiğini ifade eden İl Başkanı Bahadır, ‘’Genel Başkan Yardımcımız ve Bursa milletvekilimiz Sayın Ahmet Kamil Erozan beyin koordinatörlüğünde liderimiz Sayın Meral Akşener’in bu anlamlı ziyaretini genel merkezimizle birlikte organize etmekten büyük mutluluk ve onur duyduk’’ diye konuştu.

İl Başkanı Yahya Bahadır, şunları söyledi:

‘’Bu amaçla 24 Temmuz tarihinde Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Gümülcüne Türk Gençler Birliği ziyaret edildi. Batı Trakya Türk azınlığının liderliğini yapmış olan Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 24. yıldönümü vesilesiyle Yunanistan Gümülcine’de düzenlenen anma etkinliklerine, ardından 25 Temmuz’da Bulgaristan Mestanlı’da şehirler anıtına çelenk konuldu. Mestanlı Belediye Başkanı ziyaret edildi. Hepimiz için anlam ve önemi büyük “Türkan bebek” mezarı ve anıtı başında anıldı. Mestanlı’da milli sporcumuz merhum Naim Süleymanoğlu’nun anısına açılacak anıtla bağlantılı etkinliklere Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile beraberinde Genel Merkez ve Bursa’dan oluşan heyetleriyle katıldık. Bu ziyaretler vesilesi ile HÖH ve dost siyasi partileriyle ikili görüşmeler de yapıldı. Bursa Milletvekilimiz Sayın İsmail Tatlıoğlu başta olmak üzere 12 milletvekilinin yanı sıra, organizasyonu düzenleyen 15 kişilik İYİ Partili heyet olmak üzere toplamda 27 kişi eşlik ettik. Bu ziyaretimizin, soydaşlarımızla olan ilişkilerimiz kadar Yunanistan ve Bulgaristan ile olan ilişkilerimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.