Soydaş öğretmenlere STEM eğitimi…

01.09.2018
A+
A-

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinden gelen 31 öğretmen TİKA, KADEM ve TÜ desteğiyle düzenlenen eğitime katıldı.

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinden gelen 31 öğretmen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Trakya Üniversitesi (TÜ) desteğiyle Edirne’de düzenlenen eğitime katıldı.

TÜ Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Eğitim Binası’nda devam eden fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında yaratıcılık odaklı disiplinler arası bir yaklaşım olan “STEM Eğitimi”ne katılan öğretmenler, bir boyunca alanında uzman akademisyenler tarafından bilgilendirilecek.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğretmenlerle eğitime katıldıktan sonra yaptığı açıklamada, Batı Trakya ve soydaşların gönül coğrafyasının bir parçası olduğunu söyledi.

STEM eğitimine dünya genelinde yoğun bir talep olduğunu belirten Tabakoğlu, şunları kaydetti:

“Bilimsel başarılarıyla adından her geçen gün daha fazla söz ettiren Trakya Üniversitesi olarak, bu çalışmanın ilk uygulamasını, Balkanlar vizyonumuza paralel, Batı Trakyalı soydaş öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Balkan ülkeleri ağırlıklı olmak üzere, uluslararası öğrenci sayısını her geçen gün artıran Trakya Üniversitesi, bu vizyonla STEM eğitimi konusunda da öncelikli olarak Balkanlar ve Batı Trakya’ya odaklandı. Bu eğitimlerde, soydaş öğretmenlerimiz arasında Trakya Üniversitesi mezunlarını görmek ise bizleri ayrıca gururlandırdı. Öğrenme, yaşam boyu süren bir eylem. Özellikle öğretmenler için kişisel gelişim ve sürekli öğrenme şart. Öğretmenlik kutsal bir meslek, öğretmenlerimiz toplumların gerçek lideri ve yeni nesillerin mimarı. Bu nedenle hayata geçirdiğimiz eğitim programının çok değerli olduğuna inanıyoruz.”

“Problem çözme odaklı ve üretken bireyler yetişecek”

TÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı da Batı Trakya’daki fen bilgisi, fizik, kimya ve biyoloji öğretmenlerine sorgulayıcı ve araştırıcı bir eğitim hazırladıklarını ifade etti.

STEM’in merak duygusundan hareketle yaratıcılık esasında problem odaklı çalışmaya ve çözüm bulmaya yönelik disiplinler arası bir yaklaşım olduğunu anlatan Çakıcı, “Bu eğitimlerle soydaş öğretmenlerimize çağın gereklerine göre hareket edebilecek ve öğrencilerinin gerçek potansiyellerini ortaya çıkarabilecek nitelikte, 21. yüzyıl eğitim becerilerini kazandırmayı hedefliyoruz. Bu güncel uygulama ve becerileri sınıf ortamında nasıl kullanacakları konusunda kendilerine rehberlik ederek yaratıcı, girişimci, problem çözme odaklı ve üretken bireyler yetiştirmelerine katkı ve destek sunuyoruz.” diye konuştu.

Bir haftalık eğitimin ardından öğretmenler, saha ziyaretleri kapsamında yapılacak İstanbul gezisi ile İTÜ Bilim Merkezi, İstanbul Aydın Üniversitesi STEM Laboratuvarı ve Rahmi Koç Müzesi’ne gidecek.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.