Sokağa çıkma kısıtlamasında İstanbullular evinde, İBB iş başında

Sokağa çıkma kısıtlamasında İstanbullular evinde, İBB iş başında
15.05.2020
A+
A-

Covid-19 pandemisi sebebiyle aralıklarla ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması, 16- 19 Mayıs tarihleri arasında da uygulanacak. 4 gün boyunca İstanbullular alınan sokağa çıkma kısıtlamasına uyarak evlerinde kalırken, İBB’nin birçok birimi ile iştiraki, kentin huzuru ve işlerin sekteye uğramaması için 11 bin 566 personeli ile hizmetlerine ara vermeden devam edecek. Daha önce ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamalarında, kent cadde ve sokaklarında rahat çalışma imkanı yakalayan İBB, önümüzdeki 4 gün içerisinde de yürüttüğü projeleri daha hızlı bir şekilde bitirme şansı yakalayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında, 16- 19 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması süresince, İstanbullulara 11 bin 566 personel ile hizmetlerini sürdürecek. Ulaşım, su, doğalgaz, ekmek gibi temel ihtiyaçların yanında, sebze meyve hali, yaşlı ve engelli bakımı, cenaze hizmetleri, tıbbi ve katı atıkların bertarafı, mobil hijyen timi, ALO 153, şantiye çalışmaları ile güvenlik hizmetlerini sürdürecek olan İBB, kentliye hizmet konusunda bir eksiklik yaşatmayacak. İBB, daha önce ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamalarında da araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde yavaş ilerleyen projeleri, kent sokak ve caddelerinin boşalması sayesinde çok daha hızlı bitirme şansı yakaladı. İSKİ’nin Kadıköy’de Seyit Ahmet Deresi, Ortaköy sahilinde yürüttüğü bazı projeler, bitirmek için öngörülen zamandan daha erken bitirilmiş olacak ve Haziran sonunda hizmete alınacak.

HİJYEN ÇALIŞMALARINDA VE SAĞLIK HİZMETLERİNDE ASKSAMA YAŞANMAYACAK
İBB Sağlık Daire Başkanlığı’nın mobil hijyen ekipleri, kamu kurumları ve hastanelerde sürdürdükleri hijyen çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Açık alan dezenfeksiyonu için 10 personel 5 araçla 4 gün boyunca, kapalı alan dezenfeksiyonu için ise 64 personel 30 araç ile Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günü hizmetlerini sürdürecek. Havaların ısınması ile ortaya çıkan sivrisineklerle mücadele için de 412 personel Pazartesi günü kent genelinde ilaçlama çalışması yapacak.

Evde Sağlık Hizmetlerini Pazartesi ve Salı günü, 182 personel 69 araçla sürdürecek olan İBB, Toplum Ruh Sağlığı Hizmetlerini de Sosyal Kayıtta 15 personel, 3 psikiyatrist, 76 psikolog ile 4 gün boyunca hizmet verecek.

İSPARK OTOPARKLARI KAPALI
İSPARK otoparkları 4 gün boyunca kapalı olacak. Ancak, yasağın olduğu günlerde her hangi bir sıkıntı yaşanmaması adına Genel Müdürlük, Bazı Açık ve Katlı Otoparklar, Alibeyköy Cep Otogarı P+R,İstinye ve Tarabya Marina, Bayrampaşa Sebze-Meyve Hali ve Kozyatağı Sebze-Meyve Hali olmak üzere, toplamda 203 İSPARK personeli görevli olarak bulunacak.

İSKİ RAHAT ÇALIŞMA ALANI BULUYOR
Sokağa çıkma kısıtlamalarında İSKİ, yoğun araç ve insan trafiğinden dolayı çok daha rahat çalışma imkanı yakalıyor. Uzun sürede bitecek olan projeler, rahatlayan cadde ve sokaklar sayesinde çok daha hızlı ilerliyor. İSKİ, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında, 5 bin 850 personelle, İstanbul genelinde atık su,yağmur suyu, dere ıslahı ve içme suyu konularında 40 farklı noktadaki çalışmalarını yürütecek.

İSKİ’NİN ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİ NOKTALAR
Avrupa Yakasında;
Beşiktaş Barbaros Bulvarı, Beşiktaş Ortaköy, Beşiktaş Şair Nedim Caddesi, Beşiktaş Nisbetiye Caddesi, Zeytinburnu 10. Yıl Deresi, Bakırköy Kennedy Caddesi, Bakırköy İstanbul Caddesi, Bakırköy Yeşilköy, Bakırköy Galeria AVM, Avcılar Saadetdere, Şişli Akar Caddesi, Şişli Dolapdere Caddesi, Eyüp Haliç-Yavedüt Caddesi, Beyoğlu Dolapdere Caddesi,Beyoğlu Meclisi Mebusan Caddesi.
Anadolu Yakasında;
Pendik Ankara Caddesi (Sabiha Gökçen Havalimanı Yolu), Kartal Meydan, Kartal Cengiz Topel Caddesi, Kartal Karlıktepe, Kadıköy Rıhtım, Kadıköy E-5 Alt Geçit, Kadıköy Dinlenç Deresi, Üsküdar Sahil, Üsküdar Meydan, Üsküdar Libadiye Caddesi, Ümraniye Tantavi Tüneli Alt Geçit, Ümraniye Küçüksu Caddesi, Beykoz Ali Bahadır Deresi, Ataşehir Libadiye Caddesi, Tuzla Birlik OSB.

KENT TEMİZLENECEK, TIBBİ ATIKLAR TOPLANIP BERTARAF EDİLECEK
İSTAÇ, İstanbul geneli ana yollar, meydanlar, Marmaray ve metro giriş çıkışları, üst geçit – altgeçitler, otobüs peron/durakları, Bayrampaşa ve Ataşehir Halleri, başta hastaneler olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşları gibi halkın toplu kullanım alanlarında mekanik yıkama, mekanik süpürme ve elle süpürme çalışmalarına ara vermeksizin 4 gün boyunca da sürdürecek.
İSTAÇ’ın 4 gün boyunca yapacağı temizlik çalışmalarında, 2 milyon 162 bin 580 metre kare (yaklaşık 303 futbol sahası büyüklüğünde) alan yıkınmış, 16 milyon 555 bin 80 metre kare alan ise (yaklaşık 2 bin 319 futbol sahası büyüklüğünde) mekanik araçlarla süpürülerek temizlenmiş olacak.

ÖZEL PLANLAMA YAPILDI
İSTAÇ, 16-17-18-19 Mayıs’taki gündüz vardiyasında, İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı’na bağlı, mekanik yıkama çalışmalarına elverişli olan, mezarlıkların içinde bulunan yollar ve çevresini yıkayacak ve araçların giremediği noktaların temizliği için de elle süpürme ekiplerini görevlendirecek. 4 günün sonunda, araçlar 141 defa göreve çıkmış olacak ve 416 personel görev yapmış olacak.
ATIK TOPLAMA VE BERTARAF ÇALIŞMALARI SÜRECEK
Asya ve Avrupa yakasında, karantina yurtları da dâhil olmak üzere yaklaşık 245 ton tıbbi atık 4 günlük vardiyaları ile 323 personel tarafından 55 araçla toplanacak. Bertaraf için ise 93 personel görev yapacak.İSTAÇ’ın 4 gün boyunca görev yapacak personel sayısı da 6 bin 775 olacak.

DOĞALGAZ SIKINTISI OLMAYACAK
İGDAŞ, doğalgazı kesintisiz ve güvenl bir şekilde İstanbul’un her yanına ulaştırmak için, 7/24 Acil Müdahale ekipleri, 187 Doğal Gaz Acil Telefon Hattı Merkezi ve lojistik ekipleri başta olmak üzere, vardiyalı olarak toplam 4 bin 883 personelle görev yapacak.
DENİZ SEFERLERİ AKSAMAYACAK
Şehir Hatları, gemiler, iskeleler ve Haliç Tersanesi’nde, 621 personelle hizmet verecek. 4 gün boyunca, 15 iskelede, 11 gemi ve 1 arabalı vapurla, 6 hatta toplam 382 sefer gerçekleştirilecek.
Hizmet verilecek hatlar:
Üsküdar-Karaköy-Eminönü,
Kadıköy-Karaköy-Eminönü,
Kadıköy-Beşiktaş,
Kabataş-Adalar,
Bostancı-Adalar,
İstinye-Çubuklu Arabalı Vapur Hattı.

SEFERLER AKSAMAYACAK
İETT, 4 günlük süre içerisinde 42 bin 340 sefer yapacak. Kamu ve özel toplam 91 hastaneye toplam 141 araç tahsis edilecek.

Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı olmak üzere 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildi. Kısıtlamanın yapılacağı günlerde kamu hizmetinde görev yapanlar, sağlık çalışanları, eczacılar, fırıncılar gibi pek çok vatandaşımız işlerine gitmeye devam edecek. İETT, işe gitmek zorunda olan İstanbullular için Çarşamba gecesi 01:00’a kadar seferlerine devam edecek. Sokağa çıkma kısıtlamasının ilk iki günü, yani Cumartesi ve Pazar günlerinin her birinde 494 hatta bin 488 araç ile 8 bin 358 sefer yapılacak. Pazartesi ve Salı günleri ise yine 494 hatta bin 512 araçla 12 bin 812 sefer düzenlenecek. Hatlarda oluşacak anlık talepler için de yedek araçlar bekletilecek, talep oluşması halinde ilgili hatlara yönlendirilecek.

Ayrıca kısıtlamanın olduğu 4 gün boyunca özel ve kamu toplam 91 hastaneye araç tahsisi yapıldı. Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri hastane personeline hizmet vermek üzere toplam 141 araç görevlendirildi.

Metrobüs hattında ise Cumartesi ve Pazar günleri sabah 06 ile 10 arasında 3 dakikada bir sefer yapılacak. 10 ile 16 arasında 10 dakikada bir sefer düzenlenecek. Yine 16 ile 20 arasında sefer sıklığı 3 dakikada bir şeklinde yapılacak. 20’den 24’e kadar yapılacak seferler 15 dakikada bir düzenlenecek.

Pazartesi ve Salı günleri ise sabah 06 ile 10 arası 3 dakikada bir, 10 ile 16 arası 10 dakikada bir, 16 ile 20 arası 3 dakikada bir ve saat 20 ile 01 arasında 10 dakikada bir sefer düzenlenecek.

METROBÜS SEFER ARALIKLARI
Saat aralığı 16-17 Mayıs 18-19 Mayıs
06:00 – 10:00 3 dakika 3 dakika
10:00 – 16:00 10 dakika 10 dakika
16:00 – 20:00 3 dakika 3 dakika
20:00 – 00:00 15 dakika X
20:00 – 01:00 X 10 dakika

BOĞAZİÇİ YÖNETİM AŞ’DEN CANLI YAYIN
Boğaziçi Yönetim AŞ, 4 günlük sokağa çıkma yasağı süresince teknik ve temizlik personellerinden oluşan toplam bin 102 kişilik ekiple, İBB hizmet birimlerinde, iştiraklerde ve İstanbulluların yoğun kullandığı alanlarda sahada olacak.
Ayrıca yasak nedeniyle evde vakit geçirecek olan ebeveynler için, Uzman Psikolog Ceyda Yanar,Pazar günü saat 16:00’da Boğaziçi Yönetim Instagram hesabından gerçekleştirilecek canlı yayında, “Pandemi döneminde çocuklar ve kaygı yönetimi” içerikli sohbet ile izleyicileriyle buluşacak.

ŞANTİYE ÇALIŞMALARI DA DEVAM EDECEK
İSTON, Hacı Osman Korusu çevre düzenlemesi, Kadıköy Kurbağalıdere Yoğurtçu Parkı Moda arası deniz yapısı ve çevre düzenlemesi,Atatürk Olimpiyat Stadı çevre düzenlemesi,Beylikdüzü ve Avcılar yaya üst geçitleri bakım ve onarım, Büyük İstanbul Otogarı tretuvar düzenlemesi, Göztepe Metro İstasyonu, Kağıthane Metro İstasyonu Girişi Tretuvar Düzenleme,Giyimkent Caddesi-Tem Kuzey Yan Yol Betonarme Duvar ve Alt Geçit Düzenleme, Yeni Mahalle Metro İstasyonu, Karadeniz MahallesiMetro İstasyonu çevre düzenleme, Güngören Kale Center ulaşım trafik düzenleme, Hasan Tahsin Caddesi yaya alanı düzenlemesi,İETT Garaj ve Havaist Peron Alanları Düzenleme,Ayçiçeği Sokak Beton Tretuvar Yapım İşi, Saltuk Buğrahan Sokak Beton Tretuvar Yapım İşi, Bağlar Caddesi Beton Tretuvar Yapımı, Şamlar Caddesi yaya alanı düzenlemesi, Sarıyer Özdereiçi taşduvar inşaati,Beylikdüzü Cemevi cadde tretuvardüzenlemesi yapılan şehir şantiyelerinde çalışmalarına devam edecek.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü uhdesindeki muhtelif çocuk parkları bakım ve onarım projelerinde de çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda toplam 779 İSTON ve alt yüklenici personeli görev yapacak. Ayrıca, 16-19 Mayıs tarihlerinde İSTON Hadımköy ve Tuzla fabrikalarında üretim aksamadan sürdürülecek.

17 BİN 840 TON ASFALT DÖKÜMÜ PLANLANDI
İSFALT, asfalt üretim ve asfalt uygulama faaliyetlerini yürütmek amacıyla 853, dezenfekte çalışması için ise 260 personelle sahada olacak.
Bu süreçte çalışmalar; Maltepe, Ümraniye, Üsküdar, Tuzla, Pendik, Kadıköy, Büyükçekmece, Sarıyer, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Bağcılar, Avcılar ve Bakırköy ilçelerinde gerçekleştirilecek. Toplamda 17 bin 840 ton asfalt uygulaması planlanıyor.

GIDA YARDIMI AKSAMAYACAK
Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından tespit edilen yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardım kolisi ulaştırmak amacıyla 270 araç, 270 şoför personel, 270 sosyal çalışmacı ve 270 yardımcı personel görev yapacak.
Kamu hizmetlerinin aksamadan yerine getirilebilmesi için ulaştırma, santral, yemekhane ve dezenfektan hizmetleri, sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde de sürecek.

SAHUR VE İFTAR HAZIRLANIYOR
Lojistik Destek Merkezi, kamu hizmetlerinin aksamadan yerine getirilmesi ve kamu hizmetlerinin sürdürülebilir ve kesintisiz devam edebilmesi için 24 saat çalışmaya devam edecek. 7 itfaiye mutfağında 88 yemek üretim personeli ile itfaiye personeline İftar ve Sahur yemek ihtiyaçlarını hazırlanıp ulaştırılacak.

Lojistik Destek Merkezi’nin dört gün boyunca da sürdüreceği diğer hizmetler şöyle;
– 153 Beyaz Masa, Mezarlıklar Daire Başkanlığı, Zabıta ve görevi başındaki tüm personel için kumanya, iftarlık ve sahur kumanyaları da görev yerlerine ulaştırılacak.
– Evsizler kampındaki vatandaşlarımızın yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılanmaya devam edilecek.
– Talep eden ilçe belediyelerine günlük yaklaşık 10 bin kişilik iftar yemeği hazırlanacak.
– Zeytinburnu Sosyal Tesisi’nde 32 sağlık çalışanına konaklama hizmeti verilmeye devam edilecek.
– Otellerde kalan sağlık çalışanlarının yiyecek ve içecek ihtiyaçları karşılanacak.
ALO 153 24 SAAT GÖREV BAŞINDA
İstanbullunun her konuda yardımın koşan Alo 153 çağrı merkezi de sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde 24 saat esaslı görev yapacak. Vardiyalı olarak hizmet verecek personel sayısı 691 kişi olacak.
EVDE BAYRAM COŞKUSU

İBB, 19 Mayıs etkinliklerini pandemi önlemleri ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle dijital ortamda düzenleyecek. İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın 16-19 Mayıs tarihleri arasında sosyal medya hesaplarından paylaşılacak olan konserler; belgesel, film ve tiyatro gösterimleri ile daha birçok etkinlik, İstanbulluların bayram coşkusunu evlerinden yaşamasını sağlayacak.

SPOR İSTANBUL’DAN 4 GÜNLÜK YOĞUN PROGRAM

SPOR İSTANBUL, 18 Mayıs Pazartesi günü, Saat 21:00 – 22:00 arasında @ıbbsporistanbul youtube kanallarında ve chess tv youtube kanalında İBB Spor İstanbul Online Satranç Turnuvası Final Gecesi canlı yayınını yayınlanacak. Canlı yayında maçları, satranç oyuncusu youtuber Sabri Can moderatör Gürcan Engel ve Talha Emre Akıncıoğlu ile yorumlayacak. Ayrıca, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur konuk olarak katılacak.

19 Mayıs Salı günü de Atatürk Kent Orman açılışında koşu gruplarının ve milli sporcularının katılımı, sosyal medya etkisinin kullanılması için Spor İstanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Başkanlığı’na destek amaçlı görev alacak.

İBB iştiraklerinin 16-17-18-19 tarihlerinde vereceği diğer hizmetler şu şekilde:
İstanbul Halk Ekmek:
 3 fabrika, 514 büfe, bin 364 personel ile tam kapasitede çalışmaya devam edecek.
İSYÖN AŞ:
 Gürpınar Su Ürünleri Hali ve Kadıköy Salı Pazarı’nda 50 personel ile hizmet verecek.

İSBAK AŞ: Kent genelinde 108 personel ile metro sinyalizasyonu, sinyalize sistemler, programlama, uygulama, kurulum ve işletme çalışmalarına devam edecek.
Beltur AŞ: 40 hastane, 55 noktada 400’e yakın personel ile hizmet verecek.
İSTTELKOM: Tüm iletişim altyapı sistemlerinin kesintisiz sürdürülmesi adına Veri Merkei hizmetlerinde 10, WİFİ hizmetlerinde 30, TELSİZ hizmetlerinde 8, BT hizmetlerinde 6 ve altyapı hizmetlerinde 24 olmak üzere toplam 78 teknik uzman personel ile aralıksız olarak çalışmalara devam edecek.
İSTGÜVEN AŞ: 4 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca 5 bin 860 personel, 830 lokasyonda görev yapmaya devam edecek.
AĞAÇ AŞ: İstanbul geneli yeşil alan bakım ve düzenlemeleri kapsamında723 personel, 306 araç ile çalışmalarını sürdürecek.
İSPER AŞ: Darülaceze, Evde Sağlık, Sosyal Hizmetler, Zabıta, Ayakta Teşhis ve Tedavi, İSKİ, Engellilere Yönelik Hizmetler, Cenaze Hizmetleri, Çocuk Etkinlikleri, Gençlik ve Spor, Halkla İlişkiler, Hal Müdürlüğü, Hızır Acil, İGDAŞ, Aile Danışma ve Eğitim Merkezi, İşletmeler Müdürlüğü, Kadın Aile Hizmetleri, Orkestralar ve Tiyatrolar, Sahipsiz Hayvanların Rehabilitasyonu projelerinde görev yapan 4 binin üzerinde personeli ile İstanbul’a ve İstanbullulara hizmet etmeye devam edecek.
İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı: Hizmetlerin aksamaması için yaklaşık bin 245 personel ve 350 hizmet aracıyla görev yapacak.
İstanbul İtfaiyesi: 849 araç ve 2 bin 743 personel ile görev yapacak.
İBB Zabıtası:Dört günlük sokağa çıkma yasağı boyunca, bin 23 kişi, 483 araç ve 220 ekip ile, vardiyalı, uzaktan ve dönüşümlü olarak görev yapacak. Kapalı kalması gereken iş yerlerinin denetiminden, sağlık çalışanlarının ulaşım ihtiyacının karşılaşmasına kadar pek çok alanda hizmet verecek.
Hamidiye AŞ: Üretim ve sevkiyatlara 4 gün boyunca devam edilirken, 19 Mayıs’ta bazı makinelerde üretim yapılacak. Ofis çalışanları; acil bir ihtiyaç olmadığı takdirde, sokağa çıkma yasağı olan söz konusu günlerde çalışmayacak. 167 bayiler ise 263 araç ve 760 personel ile 4 gün boyunca hizmet etmeye devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.