Ve siz ‘Siyasetin Yaşlı Kurtları…’

21.11.2018
A+
A-

Türk milletinin kurtuluşunu yokluklar içerisinde, gözünü karartıp kurtaran, batmış bir imparatorluğu yeniden canlandıran insanlar 40 yaşında dahi değillerdi. Gençliklerinin verdiği zeka, azim, enerji ve cesaret ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuşlardı.

Fakat şimdi ne oldu?

Ülkemizi yöneten liderlere ne oldu?

Bir milletin bağımsızlığı için her şeyi göze alan gençlerden, ülkeyi bataklığa sürükleyen ihtiyar yöneticilere…

‘Nerede hata yaptık’ diye düşünmelerine gerek yok, en büyük sorunumuz yöneticilerimizin yaşı. Ülkemizde yaş ortalaması 28 civarında. Daha 30 yaşında bile olmayan, hayalleri ve cesaretleri yöneticilerden kat kat fazla olan Türkiye’yi 60 yaşındaki beyinler yönetiyor. Türkiye, yöneticileri bakımından olmasa da vatandaşlar bakımından genç bir ülke.

Ülke olarak yeniliklere kapalı olmamızın nedeni sizce nedir? Ben söyleyeyim; hem bedeni, hem beyni yorgun yöneticilerimiz…

Sayın siyasiler!

Milletin Meclisi’nin duvarında ”Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” yazmasıyla nasıl egemenlik milletin olmuyorsa, ”biz buraları gençlere bırakacağız” diyerek nutuk atmak da bir işe yaramıyor. Çok eskilere gitmeden üç siyasi örneği vereceğim size:

Mesut Yılmaz; 44 yaşında Başbakan oldu. Şu an 71 yaşında eline bir fırsat geçse merkez sağı toplamak için meydana inecek.

Tansu Çiller; 45 yaşında Bakan, 47 yaşında Başbakan oldu. Şu an 72 yaşında. Ama ‘çıkar’ için meydanlara inmekten vazgeçmiyor.

Deniz Baykal; 35 yaşında milletvekili, 36 yaşında Bakan, 54 yaşında Genel Başkan oldu. 80 yaşında hasta, meclise gidemiyor ama yine de milletvekili seçildi.

Bu siyasiler gibi daha birçok örnek var. Hasta olanlara Allah şifa ve uzun ömürler versin. Taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Fakat artık bir kenara çekilmeliler.

Aktif siyasette ülkemize en büyük hayır gençlerden olacaktır. ”Tecrübe” diyenleri duyar gibiyim. Yapmayın Allah aşkına! Bu ülkeyi yıllardır yöneten tecrübeleri hepimiz biliyoruz.

Dünyayı değiştiren yüz önemli insana bakın!

İlk sırada Hz. Muhammed (sav) var. İlk vahiy geldiğinde kaç yaşındaydı?

Ya Newton?

Ya Asil Türk milletini esaretten kurtaran Mustafa Kemal?

Atatürk Samsun’a çıktığında kaç yaşındaydı?

Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde kaçındaydı?

*** ***

Tabii ki devlet tecrübeyle ve liyakatle yönetilir. Hatta bir Fransız atasözü ”Gençler bilseydi, yaşlılar yapabilseydi” diyor. Evet doğru da diyor. Nasıl ki Fatih’in yanında 70 yaşındaki hocası Akşemsettin varsa devleti yöneten gençlerin yanında bilgi ve birikimlerini paylaşacak insanlar olacaktır. Gençleri danışman değil, büyüklerimizi danışman yapıp, gençliğin enerjisiyle yaşlılığın tecrübesini birleştirmeliyiz. Bilinmeli ki medeniyet taşları sadece tecrübe ile döşenmez. Bu yolda dinamizm, enerji ve cesaret en önemli noktalardır.

İşte o zaman yerinde sayan, yeniliklere kapalı bir ülke olmaktan çıkar; medeniyet, adalet, eşitlik gibi kavramlara giden yolun taşlarını gerçek anlamda döşeyebiliriz.

Türkiye’nin ihtiyacı enerjidir bu gençlerde var, Türkiye’nin ihtiyacı çalışmaktır bunu da gençler yapar. Gençler tek bir kişin ağzından çıkacak söze bakmazlar, bir yere gelebilmek için veya geldiği yerden gitmemek için kimseye yaranmazlar. Gençler kalemleri ve cesaretleri ile ülkeyi yönetebilirler. Gençlerin öyle hayalleri vardır ki; savaşarak değil, sevgi göstererek, çalışarak gerçekleştirirler.

Evinde, yaşadığı şehirde, partisinde, ülkesinde ve milletinin getirdiği makamda mutlu olan genç bir yöneticinin yanlış yapma ihtimali var mıdır? Böyle bir genç kibirli olur mu?

Liyakati bilen ve liyakat ile gelen gençler her daim var olacak.

Bu yazı asla bir hayal değil. Öyle 18 yaşındaki herkesin böyle bir hakkı var, palavralarıyla olmaz bu iş.

Tamam, ‘büyükler birer Akşemsettin olarak gençlerin yanında oldular sonra ne yapacaklar’ diye soracak olursanız, ya gençliklerine geri dönmenin formülünü arayacaklar ya da gençlerin baştan yarattığı ülkede keyif yapacaklar.

Bu yazının gerçekleştiği gün Türkiye’de ne kadar çok Mustafa Kemaller, Fatih Sultan Mehmetler var göreceksiniz.

Ve siyasetin yaşlı kurtları bana ne kadar kızarsa kızsın tüm Türkiye’yi bir gün genç kadınlar ve erkekler yönetecek! İşte Türkiye o zaman hakettiği noktaya ulaşacak.

Sağlık, mutluluk ve bitmeyen ümit dileklerimle…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.