Siyaset Okulu’nun kapanış sunumu, Vekil Kılıç’tan…

Siyaset Okulu’nun kapanış sunumu, Vekil Kılıç’tan…
12.02.2020
A+
A-

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından 16’ncısı düzenlenen Siyaset Okulu’nun kapanış oturumu, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın katılımıyla gerçekleşti. Yaptığı konuşmada gençlere seslenen Vekil Kılıç, “Siyasetin ve ülkenin geleceği yeni isimlerin yetişmesi ile doğru orantılıdır. Biz de AK Parti olarak her zaman gençleri siyasete katmayı teşvik edici bir politika izledik. Çünkü gençliği kazanan geleceği de kazanır” dedi.

Geçtiğimiz yıl 15. Siyaset Okulu’nun açılış oturumunun konuğu olan Vekil Kılıç, bu yıl da eğitim gördüğü okulda, öğrencilerle bir araya geldi. AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, “Türkiye’de Gençlik ve Siyasal Katılım Boyutları” başlıklı sunumunda gençlere siyasete girmeleri çağrısında bulundu.

“Siyaset Okulu doğru bir proje”

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde, yoğun katılımla gerçekleşen 16. Siyaset Okulu Sertifika Programı’nda bir konuşma yapan AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, “Siyaset Okulu çok doğru bir proje. Benim bugünkü konumuma gelmemde, değerli faydaları olmuştur. Geçtiğimiz yıl ki toplantının açılış sunumunu yapmak bana nasip olmuştu ve bugün de sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Biliyorum ki, bu okuldan Belediye Başkanları, Milletvekilleri ve Bakanlar da geçti. Bu programa çok büyük katkıları olan Burak Küntay Hocama ve destekleri için Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Enver Yücel’e teşekkür ederim” dedi.

Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine gençlerle birlikte yürüyeceğini vurgulayan Vekil Kılıç, “Hedefler organizasyonları, ülkeleri diri tutar. İdealleriniz ve hayalleriniz yoksa yok olursunuz. Biz gelecek hedeflerimize ulaşmakta gençlerimize sonsuz derecede güveniyor ve onların başarılı olmaları için uygun zeminler oluşturmaya gayret ediyoruz. 15 Temmuz Gecesi destan yazan gençlerimiz, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine de ulaşacaktır. Bu medeniyetin gençliği davası olan, diri bir gençliktir” diye konuştu.

“Gençler siyasette nesne değil, aktif özneler olmalı”

Türkiye’nin nüfusunun hızla arttığını ve bu nüfus içerisinde gençlerin önemli bir paya sahip olduğunu hatırlatan Milletvekili Ahmet Kılıç şöyle konuştu:

“Bugüne kadar seçilme yaşı hep 30’da kaldı. 2015’te yapılan düzenlemeyle, seçilme yaşını 18’e düşürdük. Siyasetin ve ülkenin geleceği yeni isimlerin yetişmesi ile doğru orantılıdır. Biz de AK Parti olarak her zaman gençleri siyasete katmayı teşvik edici bir politika izledik. Çünkü gençliği kazanan geleceği de kazanır. Gençler yerel, bölgesel, ulusal ve küresel düzeyde karar alma mekanizmalarında nesne olmaktan öte aktif özneler olmalı; talepleri ile politik sisteme girdi sağlarken; aynı zamanda kararlar ve eylemlerin belirlenmesinde aktif olmalı, sorgulama, gözetleme işlevleriyle de denetleyici bir rol üstlenmelidirler. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu sayesinde buralardayız. Bu vizyon Partimizin gençleşmesine ve gençlerin siyasete katılmasına olanak sağlamıştır. Bu yüzden iddiayla söylüyoruz ki; AK Parti gençlerin partisidir. Eskiden gençlere seçebilirsin ama seçilemezsin diyorduk, şimdi gençlerimizin seçilmesinin önünü açtık. Bugün 25 ila 34 yaş arası 9 Belediye Başkanımız, bine yakın Belediye Meclis üyemiz var. TBMM’de 18 – 29 yaş aralığındaki 8 milletvekilinden 5’i AK Parti milletvekilidir.”

“Gençler sosyal ve ekonomik kalkınmanın itici gücüdür”

AK Parti’nin her zaman gençleri siyasete teşvik edici politikalar izlediğini belirten Vekil Kılıç, “Meclisteki ve kabinedeki yüzlerin, bakanların, bakan yardımcılarının giderek gençleşmesi, yerel yönetimlerde genç belediye başkanları ve başkan yardımcılarının görülmesi, il genel ve belediye meclislerindeki genç sayısının artışı bu politikanın somut yansımalarıdır. AK Parti, gençleri sosyal ve ekonomik kalkınmanın itici gücü olarak görmüş ve siyasete gençlik gözünden bakabilme ve yorumlayabilme iddiasında olmuştur. Bunda Cumhurbaşkanımızın 17 yaşında siyasi yolculuğa başlamasının ve siyasete gençlik kollarında başlayıp, Cumhurbaşkanlığı makamına ulaşan tek lider olmasının önemi büyüktür” dedi.

Gençlere; alçakgönüllü olmaları, kendileri için SWOT analizi yapmaları, vizyonlarını belirlemeleri, azimli olmaları ve sözlerini tutmaları konusunda da tavsiyelerde bulunan Vekil Kılıç, gençlerin her platformda kendisine ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.