Sıkılmak yok, aktivite çok!

Sıkılmak yok, aktivite çok!
18.04.2020
A+
A-

Şu küçücük ama etkisi inanılmaz büyük olan virüs, her birimizi eve hapsetmiş durumda. Bazıları bu durumdan memnun iken, bazıları için aynı düşünce geçerli değil. Özellikle şehrin içerisindekiler tamamıyla eve kapanmış, apartmanların arasında sıkışmış haldeler. Bu grubun aksine daha kırsal kesimde olan, köylerdeki insanlar çok daha rahat bu dönemi geçiriyor.

Tabi ki bu durum şehirdekilerin köylere gitme isteğini de ortaya çıkarıyor. Evet bir bakıma haklılar ve hiçbir yere çıkılmadığı durumda köylerde evin önündeki bahçeye bile çıkmak, büyük bir nimet gözüküyor. Bu duruma farklı bir bakış açısıyla bakanlardanım. Ya gidenler de gittikleri yere bu virüsü taşıyor ise ne olacak? Her ne kadar sıkılmış olsak da evden başka bir yere gitmemek faydalı.

Peki evde ne yapalım?

Bu soruyu soracaklar mutlaka olacaktır. Aslında bu sorunun birçok cevabı olduğunu söyleyebilirim. Kendimize oyalanacak o kadar çok şey var ki. Hatta şöyle ki kendimize, ailemize, ayırabileceğimiz vakit şansı bizim için doğdu denilebilir.

Evet asıl soruya gelelim:

Neler yapılabilir?

Neler yapamayız desek yeridir. Çünkü yapılabilecek şeyler o kadar fazla ki!

Örneğin yeni bir yemek tarifi öğrenebilirsiniz. Çocuğunuz var ise onunla yeni oyunlar, etkinlikler deneyebilirsiniz. Belki çizim yapmayı seviyorsunuzdur ve birkaç şey karalayabilirsiniz. Belki yeteneğinizden haberiniz bile yokken bunu keşfedersiniz. Bir şiir, bir hikâye, bir deneme veyahut başka bir şey yazmayı deneyebilirsiniz. Şu zamana kadar merak ettiğiniz birçok konu olmuştur. Bunları araştırıp öğrenebilirsiniz. Puzzle yapılabilir. Gazete alınıp okunabilir, bulmacasını çözebilirsiniz. Bunun gibi daha birçok konu sayılabilir. Bir araştırma bile yapılsa daha fazlasını bulabiliriz.

Bu saydıklarımın yanında en önemli ve en faydalı yapılabilecek olan da kitap okumak. Bir çoğunuz sıkıcı veya hemen uykumuz geliyor diyebilir. Ama tadını bir kez aldığınızda keyifle okumaya başlayacaksınız. Bir gezi yazısı, psikolojik bir kitap, felsefe, şiir, tarih, mizah, biyografi ve daha bir sürü konu. Neyi seviyorsanız ona göre kitaplar okuyabilirsiniz. Bence boş zamanlarda yapılacak en güzel aktivite de budur. Hayatta kendimize bir şeyler katmak için bolca okumak gerektiğini savunanlardanım.

Bir hastalıktan yola çıkıp aslında biraz da kitap okumanın önemine değinmiş oldum. Ama boş geçen günleri değerlendirmekte fayda var. Bu zor zamanlarda kendimizi motive ve mutlu etmek oldukça önemli. Evde yapılacaklar çok.

Evde kalalım ve sağlıkla bu günlerin geçmesini bekleyelim.

YORUMLAR

  1. aliosman aydın dedi ki:

    başarılı ?