Sessiz Çığlığa TSYD Bursa Şubesi’nden destek

04.07.2018
A+
A-

Son dönemde artan çocuk cinayetleri ve istismarlarına karşı Bursa tek ses ve yürek oldu. TSYD Bursa Şubesi’de sorumluluğunu yerine getirdi ve protesto yürüyüşünde en ön saflarda yerini aldı.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda gerçekleşen ‘Çocuğuma Dokunma’ adlı protesto yürüyüşüne binlerce insan katıldı. Son olarak 8 yaşındaki Eylül ile 4 yaşındaki Leyla’nın katledilmesine sessiz kalmayan Bursalılar sokaklara akın ederken, sosyal sorumluluktan hiçbir dönem ödün vermeyen Türkiye Spor Yazarları Derneği(TSYD) Bursa Şubesi de bu anlamlı organizasyonda yerini aldı. Organizasyon katledilenler anısına yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’yla başladı.
TSYD GÖREV BAŞINDA

FSM Bulvarı’ndan Esentepe Kavşağı’na kadar süren yürüyüşte binlerce insan ‘Çocuğa dokunan eller kırılsın’, ‘çocuklar vatandır, vatanına sahip çık’, ‘susma sustukça sıra sana gelecek’ sloganlarıyla tüm Bursa’yı inletirken, son dönemde artan çocuk cinayet istismarına karşı adalet istediklerini haykırdı.

TSYD Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi başta olmak üzere üyeler de yaşanan katliamlara karşı sessiz kalmadı. TSYD üyeleri ‘Çocukların Çığlığıyız’ yazılı pankartla kortejde yerini alırken, katılımcılar da alkışlarıyla TSYD Bursa Şubesi’ne destek verdi. İnsan seline araçlar da alkış ve kornalarla destek verirken, yürekleri soğutacak kararların bir an önce verilmesi ve uygulanması çağrısında bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.