Selçuk Özdağ açıkladı: Gelecek Partisi ne kadar oy alır?

Selçuk Özdağ açıkladı: Gelecek Partisi ne kadar oy alır?
10.02.2020
A+
A-

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “4 ile 9 arasında bir oyumuz olduğu söyleniyor. AK Parti’nin oy kaybettiğini görüyoruz ve kaybedilen her oy Gelecek Partisi’nin oyu” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, yapılan anketlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özdağ, “Şu an anketler açıklanıyor ama bu anketlerin ne kadar objektif olduğu soru işareti. Çünkü bu anketleri kimin yaptırdığı önemli, kim yaptırıyor, hangi niyetle yapılıyor? Bize şey yapılanlar da ‘iki’ ile çarpmak lazım, ‘üç’ ile çarpmak lazım. Çünkü vatandaş hala korkuyor, çekiniyor” dedi.

“Vatandaş bir evinde korkmuyor, bir de sandıkta korkmuyor” diyen Özdağ, “Evinde korkmadığını şundan gösterdi; Fox TV’ye çıktı izlenme rekoru kırdı. Sayın Davutoğlu’nun o programı birinci oldu. Demek ki insanlar evinde siyasi düşüncelerini söylerken korkmuyorlar ama sandıkta da korkmuyor. İnsanlar bunu da 31 Mart ve 23 Haziran’da gösterdi” diye konuştu.

‘4 İLE 9 ARASINDA BİR OYUMUZ OLDUĞU SÖYLENİYOR’

Özdağ şunları söyledi:

“Bize şu an 4 ile 9 arasında bir oyumuz olduğu söyleniyor çeşitli anket firmalarından. İktidara yakın firmalar farklı söylüyorlar ama bizim de tahminimiz biz şu an 6-7 civarında bir oy potansiyeli gözüküyor daha teşkilatlarımız tamamlanmadan. Türkiye’de henüz daha bazıları Gelecek Partisi’nin kurulduğunu bile bilmiyor. Biz tüm seçmenin oyuna talibiz. Bu oy yüzdesine şimdilik bir şey söylemek mümkün değil ama biz çok ciddi şekilde konuşuluyoruz. Millet bir arayış içerisinde. AK Parti’nin oy kaybettiğini görüyoruz ve kaybedilen her oy Gelecek Partisi’nin oyu. Diğer partiler de oy kaybediyor. Onların da kaybedilen her oyu Gelecek Partisi’nin oyu. Biz her partiden oy alıyoruz. Onu gözlemliyoruz. En çok AK Parti, sonra HDP, sonra MHP’den oy alıyoruz.”

‘EN ÇOK AK PARTİ’DEN OY ALIYORUZ’

AKP’nin oyuna ilişkin de Özdağ, “Anketler 40’ın altında diyor, 35 civarında 38 civarında gösteriyor. 30 civarlarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bize gelen anketler de var. Vatandaşın nabzını tutuyoruz. Konuşuluyor da anketlere de baktığımız zaman da bunu gözlemliyoruz. AK Parti oy kaybediyor, MHP oy kaybediyor, HDP oy kaybediyor. Bir yandan AK Partili seçmen, bir diğer yandan kerhen HDP’ye giden seçmen, bir diğer yandan da kerhen MHP’de duran seçmen yavaş yavaş Gelecek Partisini tercih etmeye başladılar” dedi.

(Tarafsız)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.