Şehr-i Ramazan Bursa’da ‘Agah’ rüzgarı

Şehr-i Ramazan Bursa’da ‘Agah’ rüzgarı
21.05.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘;nin Hüdavendigar Kent Parkı‘;ndaki Şehr-i Ramazan programında sahne alan tasavvuf müziğinin sevilen ismi Agah, seslendirdiği kaside ve ilahilerle vatandaşları mest etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘;nin 11 ayın sultanı Ramazan‘;da, kentin ruhaniyetli kimliğine uygun, toplumum tüm kesimlerine hitap eden Şehr-i Ramazan programları, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Her gece farklı programla vatandaşın iftar sonrası uğrak noktası olan Merinos ve Hüdavendigar Kent parklarındaki Şehr-i Ramazan programları, Ramazan akşamlarına renk katıyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Bursa Kültür A.Ş. tarafından Ramazan‘;ın dördüncü akşamı Hüdavendigar Kent Parkı‘;nda gerçekleştirilen programda teravih öncesi sahne alan Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, marşlar ve ilahiler ile kulakların pasını sildi. 19 Mayıs Atatürk‘;ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na özel zafer marşları seslendiren mehterin coşkusuna alanı dolduran gençler de ortak oldu.

Agah mest etti

Hüdavendigar Kent Parkı‘;nda teravih namazı sonrası Özel Esentepe Hastanesi‘;nin sponsorluğunda sevenleri ile buluşan tasavvuf müziğinin güçlü sesi Agâh Terzi, seslendirdiği ilahi ve kasideler ile kendisini dinleyenleri mest etti. Repertuarına ‘;Demedim mi? ‘;, ‘;Alemlere Rahmet Olan‘;‘;Seyreyle Güzel‘;‘;Büşra Lena‘; gibi ilahileri alan Agah, ‘;Yetim‘; ve ‘;Bülbül‘;kasideleriyle de alanı dolduran vatandaşlardan tam not aldı. Bir saat boyunca sahnede kalan Agah ve saz ekibi, programın sonunda ayakta alkışlandı.

Merinos Park’ta bir şehadet hikayesi

Merinos Parkı‘;nda gerçekleştiren Şehr-i Ramazan programında ise İbiş karakteri ile tanından tuluat oyuncusu Ümit Kaplan, çocuklara unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı. Minikler ile aynı sahneyi paylaşan Kaplan‘;ın renkli yarışması, çocukları olduğu kadar büyükleri de eğlendirdi. Teravih namazı sonrası Hakkı Özçim ve arkadaşlarının ‘;Bir Şehadet Hikayesi‘; adını verdikleri tasavvuf müziği dinletisi ilgiyle izlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘;nin Şehr-i Ramazan programları, Ramazan sonuna dek Merinos ve Hüdavendigar Kent Parkı‘;ndaki dev sahne alanında devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.