Sandık güvenliği için her ilde her okula bir avukat

Sandık güvenliği için her ilde her okula bir avukat
23.05.2018
A+
A-

OHAL koşullarında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği erken genel seçimine yaklaşık 1 ay kalmışken tartışılan en önemli konu sandık güvenliği… Seçimlerden hemen önce yapılan kanun değişikliği ve iki seçimin bir arada yapılacak olması nedeniyle deneyimli sandık görevlilerinin bile yorum yapmakta zorlandığı bir ortamda çok önemli bir işbirliğine imza atıldı. “Her ilde her okula bir avukat” hedefiyle Ankara Barosu önderliğinde yola çıkan Sensiz Olmaz Hareketi ve Barolar seçim güvenliği için güç birliği yapmaya karar verdi.

İlk toplantısını 17 Mayıs’ta 17 Baro başkan ve temsilcisinin katılımı ile yapan oluşum öncelikle güç birliğine ilişkin bir bildiri yayınladı ve sandık güvenliğine katkı sağlamak için etkin bir çalışma yürütüleceğini açıkladı. 22 Mayıs’ta bu kez daha geniş bir katılımla İstanbul’da toplanıldı. Üçüncü toplantı ise 29 Mayıs’ta, en çok ihlal iddialarına konu olan Güneydoğu Anadolu illerine destek olmak amacıyla Diyarbakır’da gerçekleşecek.

Ankara Barosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk toplantıda; Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Muğla, Aydın, Adana, Gaziantep, Düzce, Bilecik, Trabzon, Ordu, Amasya, Şanlıurfa ve Denizli Barolarının başkanları ile temsilcileri hazır bulundu. Diyarbakır, Bingöl, Van, Sakarya, Burdur, Isparta, Çorum, Kırşehir, Kütahya ve Rize baroları ise mazeretli oldukları için katılamadı. Seçim güvenliğinin 1 numaralı gündem maddesi olduğu toplantıda Sensiz Olmaz Hareketi ile birlikte hareket etme kararı verildi. İstanbul’da yapılan toplantıda ise sandık güvenliğinde eğitimin önemine dikkat çekmek adına ilk eğitimi Baro Başkanları aldılar. Bundan sonraki aşamada, illerdeki gönüllü avukatlara eğitim verecek olan eğitimciler eğitilecek. Böylece seçim günü sandık olan her okulda eğitimli bir avukatın bulunması ve olası ihlallerde müdahale etmesi sağlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.